The Tunes op plek des onheils

Bloemen en ode voor gestolen bandbus

Tekst en camera: Rens van den Boogaard | Fotografie: Maarten Schuth ,

Zul je net zien. Voor de Amsterdamse Sessies zouden The Tunes vanuit de laadruimte van hun bandbus spelen op een hele rits speciale locaties in Amsterdam. Wordt uitgerekend in de week voor die sessie de bandbus gestolen. Maar The Tunes zouden The Tunes niet zijn als daar geen creatieve oplossing voor werd bedacht.

Bloemen en ode voor gestolen bandbus

Zul je net zien. Voor de Amsterdamse Sessies zouden The Tunes vanuit de laadruimte van hun bandbus spelen op een hele rits speciale locaties in Amsterdam. Wordt uitgerekend in de week voor die sessie de bandbus gestolen. Maar The Tunes zouden The Tunes niet zijn als daar geen creatieve oplossing voor werd bedacht. De sessie moet gewoon doorgaan, zo zeiden ze.

En dus trof onze redactie The Tunes afgelopen zondag op de plek waar de bandbus werd gestolen "ìn de nacht van 24 april op 5 mei", aldus zanger Misha. Met een autostuur, een krijtje en de vertrouwde busindeling had de band de bus weer tot leven gewekt. De briljante sessie die dat opleverde is binnenkort te zien op 3VOOR12/Amsterdam, maar hieronder kun je alvast bekijken hoe de band herinneringen ophaalt aan de bus en die zelfs eert met een heuse ode.