Op reis met Hollandse Nieuwe Saelors

Zangeres Alexandra: “Ik verdwaal heel vaak”

Marijke Ursem ,

Het Amsterdamse duo Saelors bestaat pas een jaar maar treedt nu al meerdere keren per week op. De EP die deze zomer verschijnt is opgenomen in de Vantage Point studio’s van dEUS. Deze week zijn ze Hollandse Nieuwe en zangeres/bassiste Alexandra Duvekot nodigt iedereen uit mee te reizen met hun dromerige muziek.

Zangeres Alexandra: “Ik verdwaal heel vaak”

Zangeres en bassiste Alexandra Duvekot is de ene helft van het Amsterdamse Saelors. Het duo maakt pas een jaar muziek, maar de EP is al klaar en de agenda goed gevuld met optredens. Deze week zijn ze Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT IS SAELORS?
“Saelors zijn Thijs Havens en ik, Alexandra. Twee mensen die samen muziek maken en allebei in Amsterdam wonen. Saelors bestaat nu een jaar. Thijs en ik zien elkaar niet alleen om muziek te maken, maar ook om samen te eten, elkaar verhalen te vertellen en soms oefenen we dan ook wat. Door de verhalen die we elkaar vertellen, over wat we hebben gezien, verdwaal ik heel vaak.”

3VOOR12 OORDEEL:
NEDERLAND IS IETS NIEUWS RIJKER: POP-NOIR, FREAKFOLK 2.0 EN FILMMUZIEK VOOR EEN VAN WARMENDAM OF VERHOEVEN. NU NAAST SFEER SCHETSEN NOG IETS MEER LIEDJES EN JULLIE ZITTEN GEBEITELD.

“Geweldig. Ik ben blij, dankjewel.”

KEUZES:
THEATER OF FILM?
“Theater. Maar Thijs kiest film.”

GROENE THEE OF BIER?
“Groene thee, ook voor Thijs.”

RETRO OF TOEKOMSTMUZIEK?
“Retrogressive.”

WAAROM MAAK JE EIGENLIJK MUZIEK?
“We maken muziek om in ons hoofd te reizen. En door op te treden laten we andere mensen met ons meereizen.”

HEB JE EEN ROUTE VOOR JEZELF UITGESTIPPELD? WAT IS HET PLAN?
“In de zomer komt onze EP uit die we in de Vantage Point studio’s in België hebben opgenomen. De studio van dEUS inderdaad. Tom Barman is een vriend van mij en Belgen zijn heel vrijgevig, vriendelijk en gul dus we mochten daar gebruik van maken. Misschien willen we er nog vijf andere nummers aan verbinden zodat het een dubbel EP wordt. Verder spelen we nu veel, we hebben iedere week wel een paar optredens.”

WAAROM MOET IEDEREEN SAELORS GAAN HOREN? 
“Als je zin hebt om met ons mee te reizen, met je hoofd en met je hart.”

Op 26 mei speelt Saelors tijdens de boy/girl avond van Subbacultcha! in de Melkweg.