Les Singes op Europese tour en in gesprek over platencontract

Bij welk label is nog niet bekend

Marijke Ursem ,

Hoe snel het kan gaan met een band bewijst Les Singes. In oktober 2008 waren ze nog Hollandse Nieuwe en nu staan er optredens gepland in Parijs, Antwerpen, Londen en Lille. Ook liggen er meerdere labels op de loer en worden er ondertussen al wat nummers opgenomen in de studio van Jan Schenk van Hospital Bombers. ”We verkeren op dit moment in een soort brouwsel van creativiteit”, vertelt gitarist Julien Staartjes.

Bij welk label is nog niet bekend

Het duo Les Singes hoopt binnenkort een platencontract te tekenen. Staartjes: “We zijn in gesprek met twee labels. Ik hoop dat we dat zo snel mogelijk kunnen afronden, want dan weten we wanneer we de plaat uit kunnen brengen.”

Een heet hangijzer is het feit dat hij en Rosa Ronsdorf, met wie hij samen Les Singes vormt, sinds januari dit jaar zelf al aan het opnemen zijn in de studio van Jan Schenk van Hospital Bombers. “Er bestaat een mogelijkheid dat we dan alles weer opnieuw moeten opnemen, dat is een eis van een van de labels.”

Deze voormalig Hollandse Nieuwe gaat samen met Saelors, de Hollandse Nieuwe van deze week, op een korte tour door Europa. “We staan sowieso 19 juni in Antwerpen en spelen 20 en 22 juni in Parijs. Daarnaast zijn we nog bezig met optredens in Lille en Londen.” Maar ook Nederland wordt niet overgeslagen. “Les Singes speelt op verschillende festivals deze zomer en we starten in september met De Popronde 2009. Ik hoop ook dat de plaat uiterlijk dan klaar is, dat zou mooi zijn.”

Net als Sealors staat Les Singes ook op 26 mei tijdens de Subbacultcha! avond in de Melkweg.