Cd-recensie: Starring Lisa - No One Ever Told Me Anything

Ervaring gecombineerd met eigenzinnig bandgeluid

Rens van den Boogaard ,

Starring Lisa is de feniks die herrees uit de as van indiebands als Noor, King Me en De Manuela's. Na de fijne e.p. Another Ordinary Saturday is er nu eindelijk de debuutplaat. No One Ever Told Me Anything onderscheidt zich vooral door een eigenzinnig en spannend geluid, waarin bij iedere draaibeurt nieuwe dingen te ontdekken zijn.

Ervaring gecombineerd met eigenzinnig bandgeluid

Starring Lisa is de feniks die herrees uit de as van indiebands als Noor, King Me en De Manuela's. In 2007 verscheen de fijne e.p. Another Ordinary Saturday, in 2008 gevolgd door een Amsterdamse Sessie. De beloofde debuutplaat liet enige tijd op zich wachten maar op 15 mei verscheen dan eindelijk No One Ever Told Me Anything.

De tien indiepopnummers vallen vooral op door het goed in elkaar stekende bandgeluid. Bij iedere luisterbeurt openbaren zich nieuwe lagen, instrumenten en geluiden. Noise-erupties, tegendraadse gitaarpartijen en verstopte samples zorgen voor de nodige spanning en verrassingen die Starring Lisa boven het gemiddelde indiebandje uit tillen. De samenwerking met producer Corno Zwetsloot lijkt, net als op de e.p., een heel vruchtbare te zijn.

Door jarenlange ervaring weten de bandleden precies waar hun beperkingen liggen en deze omzeilen ze op professionele wijze. Als een nummer saai dreigt te worden ontspint zich een nieuwe instrumentpartij, waar de zang weinig toevoegt wordt deze met de nodige effecten als instrument in de achtergrond van de muziek verweven, lange nummers die veel vergen van de luisteraar worden afgewisseld met puntige liedjes: iedere valkuil wordt ontweken en No One Ever Told Me Anything bereikt zo ongeschonden de finish.

Van de onstuimige en sterke opener For You via het wijdse Sense Of Guilt tot afsluiter Summer's Here, I'm Staying In blijkt de debuutplaat van Starring Lisa een sterk geheel. Een cd die langzaam al zijn geheimen openbaart en daardoor een lange houdbaarheidsdatum heeft. Een mooi voorbeeld ook van tot wat voor moois ervaring gecombineerd met een eigenzinnige kijk op muziek kan leiden.