Win kaarten voor Rubatong in Bimhuis

Band met onder andere Rene van Barneveld (Urban Dance Squad)

Janna Schouten ,

Zondag 8 maart speelt Rubatong in het Bimhuis. Oprichter en stemkunstenaar Han Buhrs: “Een compacte bezetting die heftig te keer kan gaan, maar ook in staat is om klein en transparant te spelen.” 3VOOR12/Amsterdam mag 2x2 kaarten weggeven.

Band met onder andere Rene van Barneveld (Urban Dance Squad)

Vocalist Han Buhrs had altijd eigen bands, maar kreeg het op den duur veel te druk met meespelen met anderen. “Een paar jaar geleden werkte ik aan een compilatie-cd van één van mijn oude bands. Dat maakte dat ik een band waar ik mijn muzikale ideeën in kwijt kon heel erg begon te missen. Toen Huub van Riel me uitnodigde om een zogenaamde cart blanche-avond in het Bimhuis samen te stellen, heb ik de kans aangegrepen om een gedroomde bezetting ook echt bij elkaar te brengen."

Die droom van Buhrs was: “Een compacte bezetting die heftig te keer kon gaan, maar ook in staat was om 'klein' en transparant te spelen. Een bezetting die belangstelling had voor mijn liedjesnijgingen, maar ook raad wist met ongebruikelijke of meer abstracte muzikale omgevingen. Een groep die wel kon improviseren maar niet per sé uit jazz-geöriënteerde musici bestond. Een belangrijke keuze was ook om niet met een volledige drumkit te werken maar juist ook met 'tonaal' slagwerk zoals een vibrafoon om zo de wendbaarheid van het groepsgeluid te vergroten.”
 

Naast Buhrs bestaat de band uit gitarist René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad), bassist Luc Ex (ex-The Ex) en klassiek geschoold percussioniste Tatiana Koleva. “René van Barneveld kende ik al langer van allerlei muzikale ontmoetingen. De eerste vond plaats in een studio waar we volkomen random en zonder te oefenen als duo een serie geïmproviseerde 'liedjes' opnamen. Een aantal daarvan bleken ook na al die jaren overeind te blijven en zijn nu bewerkt voor Rubatong."

"Tatiana Koleva kende ik eerst vooral via via en van buiten de muziek. Op een dag bezocht ik een concert van haar. Ik was onmiddellijk zwaar onder de indruk van haar inzet, heftigheid en precisie. Luc Ex kende ik uiteraard van The Ex. Toen hij uit The Ex was gestapt en hoorde van mijn plan voor deze groep meldde hij zich spontaan aan. Hoewel ik eerst eigenlijk geen bas in de bezetting op zou nemen, prijs ik me nu zeer gelukkig met zijn 'opdringerigheid'.”
 

Rubatong staat zondag 8 maart in het Bimhuis
en 3VOOR12/Amsterdam mag 2x2 kaarten weggeven voor deze avond. Winnen? Stuur een mail met je volledige naam en als subject 'Kaarten Rubatong' naar info@3voor12amsterdam.nl. Winnaars krijgen tijdig bericht.