Geslaagd avondje Winston met Go Back To The Zoo en Hospital Bombers

Hospital Bombers overtuigen met muzikaliteit, Go Back To The Zoo met inventiviteit

Tekst: Bibi Eckhardt, Foto's: Remco Brinkhuis ,

De griep epidemie leek voorbij, maar toch lag Go Back To The Zoo bassist Lars Kroon vanavond ziek thuis. De andere bandleden lieten zich echter niet kisten en klommen alsnog het podium op. Gevolgd door het swingende optreden van Hospital Bombers werd het uiteindelijk toch nog een geslaagde avond.

Hospital Bombers overtuigen met muzikaliteit, Go Back To The Zoo met inventiviteit

De Winston staat vaak garant voor leuke feestjes. Ook ‘Off the Wall’, een feest georganiseerd door studenten van de opleiding music management aan de HKU, kan aan de lange lijst van geslaagde Winston fuifen worden toegevoegd. Al om negen uur is de zaal goed gevuld met een divers publiek, dat er zin in lijkt te hebben om Go Back To The Zoo en Hospital Bombers te zien en horen spelen. De sfeer zit er dan ook al voor aanvang van de eerste band goed in.

Go Back To The Zoo mag het spits afbijten in de gezellig drukke Winston. Het viertal heeft de afgelopen tijd lekker aan de weg getimmerd. Zo bestaat hun c.v. onder andere uit voorprogramma’s voor The Wombats, The Rascals en The Pigeon Detectives. Daarnaast mochten ze zich ook nog eens LiveXS Local Hero en 3FM serious Talent noemen. Vanavond staat er echter een trio op het podium. Bassist Lars Kroon is ziek en onder het motto “the show must go on” zullen Bram Kniest en Teun en Lars Hieltjes vanavond roeien met de riemen die ze hebben. Cas heeft naar eigen zeggen in een uurtje leren bassen en neemt de baspartijen voor zijn rekening. Wat volgt is een geïmproviseerde en niet altijd even strakke show, maar eigenlijk kun je in een dergelijke situatie ook niet anders verwachten. De uitstraling en de fijne stemmen van de jongens maken veel goed. Drummer Bram is zelf, ondanks zijn nette ingetogen drumwerk, niet echt tevreden over de show: “Het voelt als voetballen zonder keeper.” Het publiek lijkt het niet te deren, iedereen heeft het duidelijk naar zijn zin. De show van de jongens van Go Back To The Zoo is dan misschien niet de beste die we van ze gezien hebben, vanavond dwingen ze in ieder geval wel respect af met hun doorzettings- en improvisatievermogen.

Hospital Bombers verschijnt gelukkig wel als kwartet op het podium. Ook zij hebben een succesvolle tijd achter de rug, met onder meer te zijn getekend door Excelsior records en een album, Footnotes, dat door menig critici erg goed werd ontvangen. Frontman Jan Schenk en violiste Sussanne Linssen stelen samen vanaf begin af aan de show. Bassist Remco Mooijekind en drummer Marc van der Holst zijn een stuk minder opvallend, maar doen muzikaal zeker niet onder voor hun bandleden. Sussane bewijst vanavond weer een multi-talent te zijn en bespeelt zowel haar viool als philicordia erg overtuigend. De nummers, waarin de invloeden van folk en sixties duidelijk terug te horen zijn, zijn stuk voor stuk catchy. De opvallende balad Punk’s Not Dead wordt afgewisseld met funky nummers, waarbij vooraan in de zaal de voetjes van de vloer gaan. De toegift wordt gebruikt om het publiek op een nieuw nummer te trakteren. Met dit nummer belooft Hospital Bombers ook in de toekomst Nederland nog van goede songs te kunnen voorzien, want het publiek geniet er zichtbaar van.

Al met al is het weer een ouderwets gezellige avond in de vernieuwde Winston. De sfeer zit er de hele avond goed in en DJ Bastiaan en DJ Remy zorgen ervoor dat ook na de bands de voetjes nog tot vier uur ‘s nachts van de vloer gaan.

Gezien: Go Back To The Zoo en Hospital Bombers,

Winston, 28-02-2009