Bettie Serveert studio in met drummer Voicst

Nieuw album moet in augustus verschijnen

Atze de Vrieze ,

Voicst-drummer Joppe Molenaar gaat met Bettie Serveert de studio in. Dat moet leiden tot een nieuwe album voor die band, dat na de zomer uit moet komen.

Nieuw album moet in augustus verschijnen

Afgelopen weekend speelde in Bitterzoet in Amsterdam de band The Firebrigade. Fans van Bettie Serveert weten dan genoeg: er zit weer leven in de Amsterdamse band. Onder die schuilnaam werden vast wat nieuwe dingen uitgeprobeerd. Meest opvallend: Voicst-drummer Joppe Molenaar zat achter de kit. “Joppe zal ook op de plaat drummen”, vertelt Bettie-gitarist Peter Visser. “We zijn nu veel aan het oefenen en het demoën, in april gaan we de studio in.”

De samenwerking met Molenaar hing al langer in de lucht, vertelt Visser. “Jaren geleden tipten de jongens van Scram C Baby ons dat we eens in de Volta moesten gaan kijken, want daar zou een leuk bandje spelen. Volgens John Cees Smit was die drummer wel wat voor ons, mochten we ooit iemand zoeken. In de loop der jaren heeft Joppe al wel eens laten vallen dat we hem konden bellen als we een drummer zoeken.” De vaste drummer van Bettie Serveert Gino Geudens, haakt af in de voorbereiding vanwege recent vaderschap en een drukke baan. “Het oefenen kwam er maar niet van”, zegt Visser. “Als de plaat er eenmaal is, haakt hij weer aan. Voicst begint tegen die tijd aan zijn nieuwe album.”

Over een maand trekt de band de studio in met producer Zlaya Hadzic, die eerder werkte met onder meer Sonic Youth, Karate en ons eigen Solex. Als het goed is komt de plaat in augustus uit. Hoe de opvolger van Bare Stripped Naked (2006) gaat heten, blijft nog even een raadsel. “We hebben een werktitel, maar die hou ik graag nog even voor mezelf.”