Programma Popcast juni

Met onder anderen Julius Geluk en Supercity

3VOOR12/Amsterdam ,

Iedere donderdag organiseert GRAP in Sugar Factory POPCAST LIVE. Frisse muziek uit de hele wereld wordt gekoppeld aan Amsterdamse acts of initiatieven. Iedere maand blikt 3VOOR12/Amsterdam in beeld terug op de POPCAST-avonden van de voorgaande maand en in tekst vooruit naar het programma van de aankomende maand.

Met onder anderen Julius Geluk en Supercity

Iedere donderdag organiseert GRAP in Sugar Factory POPCAST LIVE. Frisse muziek uit de hele wereld wordt gekoppeld aan Amsterdamse acts of initiatieven. Iedere maand blikt 3VOOR12/Amsterdam in beeld terug op de POPCAST-avonden van de voorgaande maand en in tekst vooruit naar het programma van de aankomende maand.

Donderdag 11 juni

D
C20 is een electro-duo uit Amsterdam bestaande uit Chaos Chris & DJ Wiertz. Sinds 2004 maken zij samen muziek die voortkomt uit hun liefde voor techno. DC20 valt het best te omschrijven als rauwe electro met invloeden uit techno en acid house. Laatste hoogtepunt: Koninginnenacht 2009 op de Westermarkt bij SWITCHMUSIC. Daar gingen 3000 man uit hun bol tijdens de ruim een uur durende set. Op het moment wordt gewerkt aan meer nieuw materiaal en een remix van zZz (Excelsior) die hopelijk dit najaar zal verschijnen.

Julius Geluk
raakte in de jaren ’90 geïnfecteerd met het housevirus dat toendertijd koortsachtig door Amsterdam waarde. Al snel begon hij met het produceren van zijn eigen tracks die omschreven kunnen worden als een twisted, funky techno, rauwe electro afgetopt met de zoete muzikale inval die op dat moment voorhanden is. Julius Geluk is juichend ontvangen door het toonaangevende Mixmag, opgenomen in een BBC Essential mix en wordt gedraaid niet de minste namen.

Na het starten van de prestigieuze TWSTd DJ Contest kreeg dj Tinus Turner "cold feet". Hij verdween backstage voor 5 aaneengesloten jaren om een platform te creëeren voor Nederlandse DJ's, producers en alles wat met elektronische muziek komt. Tinus' carrière begon op zijn zevende met drumles en als dj ging hij de puberteit in. Tinus Turner returns na de sabbatical in een dappere poging de wereld van slechte muziek te redden.

Applescal, winnaar van de grote prijs Dance 2008, kent de weg van de slaapkamerstudio naar de betere live-stages beter dan de nieuwste tomtoms. Hij stond in de Melkweg, Paradiso, Doornroosje, Tivoli, Dance Valley en 013. Niet de minste dj-grootheden waarderen zijn producties; denk aan Sasha, Laurent Garnier en Roger Sanchez die allemaal tracks van Applescal draaiden.

Donderdag 18 juni

Bantu Continua Uhuru Consciousness (BCUC)
is een mix van afrokapsels en funky zonnebrillen, van hiphop en Afrikaanse chants, van swingende beats en een belangrijke boodschap: jongeren in de Zuid-Afrikaanse sloppenwijken vechten vijftien jaar na de afschaffing van apartheid nog steeds voor hun vrijheid. BCUC maakt een mix van urban soul en rap, een fusion van traditionele Afrikaanse geluiden, moderne beats en rap.

Geen Afro-soul artiest is zo markant als de indrukwekkende Nubiaans ogende Camagwini. Haar naam reflecteert de eeuwenoude binding van Afrika met het spirituele. Ze is opgegroeid in het township New Brighton en verpakt de legendes, gebruiken en folklore van deze plaats in haar frisse Afro-beats. Ze heeft opgetreden naast Zuid-Afrikaanse en internationale iconen zoals Busi Mhlongo, Hugh Masekela, Caiphus en Letta Mbulu, Angelique Kidjo, Puff Johnson en Tania Maria om er een paar te noemen.

Donderdag 25 juni

De zes leden van TenTemPiés komen uit alle hoeken van de wereld, maar hun home base is toch echt Amsterdam. Ze maken een smaakvolle mix van rock, reggae met Latijns Amerikaanse folklore. Innovatief, opwindend en energiek zijn de beste trefwoorden voor hun live shows. Dit heeft TenTemPiés al op een indrukwekkend aantal plekken gebracht zoals Pakhuis Wilhelmina, Bitterzoet, Heeren van Aemstel en Paradiso.

Supercity kan met recht een muzikale melting pot worden genoemd. Wie een Sudaca Jazz, blues-rock, Malian jazz, desert-blues, gypsy-swing, Balkan twangs en dub beats met elkaar mixt, mag met recht zo worden genoemd. Supercity brengt muziek die je niet vaak tegenkomt in Nederland. De bandleden halen hun inspiratie uit alle werelddelen. De liveshows van Supercity brengt de band op de meest uiteenlopende plekken: van pakhuizen tot Paradiso en van huiskamers tot theaters. Op welke plek Supercity ook staat, je wordt meegezogen in de spirit van Supercity en op reis genomen naar een Mexicaanse fez. 

Afsluiter is Dj Bone