Overtuigende winnaar Mooie Noten 2009

GRAP's 10e editie van singer-songwriterwedstrijd komt met onbetwiste winnaar

Tekst: Laura Klompenhouwer; Foto's: Bram Busink ,

Het was alweer de 10e keer dat popsongcompetitie Mooie Noten werd gehouden. De winnaar kwam niet bepaald uit de lucht vallen, het was wel de act die de meest verrassende nummers opvoerde.

GRAP's 10e editie van singer-songwriterwedstrijd komt met onbetwiste winnaar

Na alle voorrondes was het eindelijk zover: de finale van Mooie Noten 2009. Dan zou de 10e winnaar van de competitie bekend gemaakt worden. 

N
a afloop van de optredens was het eigenlijk al geen verrassing meer: de nummers van de gelukkige overschaduwden de rest qua originaliteit en bezieling. Gelukkig voor het publiek was er verder geen sprake van schaduw en al helemaal niet van de alom gevreesde regen. Het Vondelpark Openluchttheater was afgeladen en gematigd zonovergoten. 

Ook dit jaar werd de popsong op verschillende manieren geïnterpreteerd. Terwijl Selma deze een serene, wereldmuziek-achtige invulling gaf, pompte Merlijn Nash  zijn songs vol weemoed. Case Mayfield kwam juist weer met traditionele singer-songwriterliedjes en Lake Montgomery's nummers leken net een ode aan de vroege blues-goden.

Terwijl de jury zich beraadde, zorgden de winnaars van de Amsterdamse popprijs van vorig jaar,  The Tunes, voor een klein zomerfeestje. Paulusma  sloot de middag af met een, zoals gewoonlijk, feilloos psychedelisch optreden. 

Gezien: Finale Mooie Noten, Vondelpark Openluchttheater, 14 juni 2009.