King Jack zet Pakhuis Wilhelmina op stelten

De band steekt rock ’n roll in een nieuw jasje

Tekst: Joline Cramer Foto's: Melanie Caitlin ,

Vrijdag 29 mei verzorgt King Jack een optreden in café Pakhuis Wilhelmina te Amsterdam. De band laat het publiek overdonderd achter.

De band steekt rock ’n roll in een nieuw jasje

Vrijdag 29 mei, de dag dat King Jack een optreden verzorgt in Pakhuis Wilhelmina te Amsterdam. Dat deze band vanavond op zal treden is niet onopgemerkt gebleven: veel mensen zijn erop af gekomen. Wat meteen opvalt bij binnenkomst in het Pakhuis, is het sfeervolle zaaltje. De inrichting van de zaal doet nog het meest denken aan de glitter & glamour uit de jaren ’80.

Dan is het alleen nog wachten op de band. Want een beetje laat zijn ze wel! Volkomen onverwachts klinkt opeens de beat van de drums door het kleine zaaltje heen. Een viertal jongens met lange haren bestormt het podium en overdondert het publiek volkomen met hun geluid. Na een kort ‘goedenavond’ gaan de jongens over op het volgende nummer.

De mannen van King Jack zijn goed op elkaar ingespeeld. Dit is zeker in de muziek terug te horen. De rauwe soulstem van zanger Boaz sluit naadloos aan bij de rest van de band. Gitarist Guido weet hoe hij moet rocken en drummer Ferry ramt er stevig op los. Ook toetsenist Thijs weet wel raad met zijn Hammond orgel. Het unieke geluid van het orgel gecombineerd met z’n swingende solo’s zorgt voor een heel eigen geluid. Catchy rockmuziek uit de jaren ’70, gecombineerd met een soulvol stemgeluid: zo is King Jack het beste te omschrijven. King Jack weet  oude rock ‘n roll in een nieuw jasje te steken.

Na een paar nummers is het publiek goed opgewarmd. De band haalt alles uit de kast om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. King Jack bespeelt het publiek met zijn rauwe, maar dansbare rock ’n roll en grappige anekdotes en geeft hiermee een totaal eigen draai aan het optreden. Met nummers als ‘Can’t get my head around’ weet de band bij menig bezoeker de gevoelige snaar te raken. Ook komt de single ‘Sunrise’ nog voorbij. De band weet de aandacht van het publiek vast te houden, ook al zijn de nummers soms een beetje eentonig. De band houdt wel een beetje vast aan zijn eigen stijl en geluid, waardoor de nummers op elkaar beginnen te lijken.

Opvallend is de energie die van het optreden afstraalt. De bandleden lijken echt van het optreden te genieten. Als zanger Boaz even later nog lolly’s uit gaat delen is het helemaal een groot feest. De band laat zijn publiek overdonderd achter en bezorgde het een onvergetelijke avond.

Gezien: King Jack
Pakhuis Wilhelmina, 29 mei 2009