Johan trapt ZOOmeravonden af

Op zaterdagavond cultureel verantwoord naar Artis

Marijke Ursem ,

In de maanden juni, juli en augustus is dierentuin Artis ook op zaterdagavond open. Tijdens deze speciale ZOOmeravonden zullen verschillende Nederlandse artiesten speciale semi-akoestische sets spelen in het prieeltje bij de flamingo’s. Zaterdag 6 juni trapt Johan de zomer af.

Op zaterdagavond cultureel verantwoord naar Artis

Zaterdag 6 juni worden de Artis ZOOmeravonden afgetrapt met Johan. “De verwachting is goed, dus ik verwacht voor komende zaterdag in ieder geval lekker zomerweer”, vertelt Adriaan Woudstra van Artis. Verder komen onder andere Anne Soldaat, Ellen ten Damme en Lucky Fonz III een zaterdagavond vullen in de dierentuin.

Het is de bedoeling dat alle artiesten semi-akoestisch zullen spelen. “Er kunnen wel drie- á vierhonderd mensen komen kijken dus je moet het enigszins versterken. Maar het mag de dieren niet tot last zijn.”

De optredens zullen plaatsvinden in het prieeltje naast de flamingo’s. Op die manier staan de bands in ieder geval droog. “Je weet nooit wat voor weer het wordt. Maar als het regent raadt ik het publiek aan een paraplu mee te nemen. Als het op Pinkpop regent wordt je ook nat.”

De ZOOmeravonden worden niet alleen gevuld met muziek. Het is een bezoek aan Artis met iets extra’s. “Het is een cultureel verantwoorde avond met muziek, theater, rondleidingen en ander entertainment op verschillende locaties door het park.” Een kaartje voor Artis geeft bijna altijd direct toegang tot de optredens. “Behalve op de laatste avond. Op 29 augustus speelt Spinvis in het Planetarium en daar is een maximale capaciteit aan verbonden. Dan koop je dus een kaartje voor Spinvis die ook toegang geeft tot het park.”

De ZOOmeravonden in Artis beginnen om 20.00 uur. En volledig overzicht van de optredens is te vinden op de website van de dierentuin.