Amsterdamse Sessies: Sonja van Hamel

Dubbelsessie met Chop Wood

Voor de Amsterdamse Sessies nodigen Amsterdamse artiesten onze redactie uit op een speciale locatie in de stad voor een interview en sessie. In deze aflevering Sonja van Hamel, bekend van Bauer maar nu solo actief, die samen met haar band een dubbelsessie deed met Chop Wood in hun gezamenlijke studio aan de Brouwersgracht.

Dubbelsessie met Chop Wood

Voor de Amsterdamse Sessies nodigen Amsterdamse artiesten onze redactie uit op een speciale locatie in de stad voor een interview en sessie. In deze aflevering Odilo Girod, de zanger van Coparck, die als Chop Wood een dubbelsessie deed met Sonja van Hamel in hun gezamenlijke studio aan de Brouwersgracht.

"We zijn allebei zelfstandig grafisch ontwerper en zitten met nog twee ontwerpers in deze studio. Maar we kennen elkaar al sinds de lagere school, hebben nog samen in een band gezeten," zo verklaren Girod en Van Hamel de combi-sessie. Dat het tweetal goed op elkaar ingespeeld is bleek ook tijdens de beide sessies, waar het inbreken in elkaars set een vrolijk chaotische maar positieve toevoeging was.

Sonja van Hamel werd bekend als de helft van het duo Bauer maar begon, toen dat project in wat rustiger vaarwater kwam, ook aan solowerk te schrijven. De try-outs die ze deed en demo's die op internet verschenen leidden gelijk tot hoge verwachtingen op de burelen van 3VOOR12/Amsterdam en een uitverkiezing tot Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12 in Hilversum. Die verwachtingen kunnen nog dit jaar worden ingelost. "Ik hoef mijn solodebuut alleen nog te mixen, dus die komt er aan."

Van Hamel is ook druk geweest met het schrijven en opnemen van een soundtrack voor de film Winterland. "Ik heb vier liedjes geschreven en ingezongen en ook alle tussenscores. Erg leuk om te doen. Die film komt ongeveer gelijk uit met mijn album, net na de zomer. We gaan ook met de band iets doen met de film, in een speciale voorstelling waarin film en live muziek door elkaar heen gaan lopen."

Kijk hieronder naar de Amsterdamse Sessie van Sonja van Hamel met liedjes van haar debuutplaat en uit de soundtrack van Winterland.