Viral Radio trakteert Trouw op vernieuwende beats

De laatste dag van het Viral Radio Festival. The future of dance music?!

Tekst en foto's: Bram Busink ,

“Viral Radio staat bekend om de nieuwste experimentele elektronische muziek, dubstep, emotronic, aquacrunk en WARP-helden. Het platform brengt scenes uit Londen (met name dubstep en wonky), Glasgow (rond Rustie en Hudson Mohawke) en Los Angeles (rond Flying Lotus en Gaslamp Killer) bij elkaar en smeedt het langzaam samen tot één familie.” - Juha

De laatste dag van het Viral Radio Festival. The future of dance music?!

Viral Radio begon in 2007 met een programma op hiphopzender lijn5. Het programma stond in het teken van dubstep en andere elektronische beats. Daarnaast organiseerde initiator dj Juha avonden in onder andere Paradiso, het Bimhuis, Trouw Amsterdam en Club 11. Sinds kort zijn dj’s Juha en Cinnaman elke twee weken te horen op 3VOOR12.

De tweede editie van Viral Radio Festival vindt plaats op 1, 2 en 3 juli. Juha en Cinnaman hebben een breed scala aan internationale artiesten weten binnen te halen, die hun experimentele beats zullen afvuren op het publiek. Op vrijdag 3 juli is ‘the grand finale’, het eindfeest van Viral Radio festival, in Trouw.

Rond elven oogt de zaal nog akelig leeg, en het is er warm en donker. Ondertussen worden de eerste plaatjes al gedraaid. De eerste bezoekers druppelen binnen, maar de zaal lijkt te groot om zomaar gevuld te worden. Zou het nog wat gaan worden? Is Amsterdam wel klaar voor experimentele en progressieve beats?

Anderhalf uur later zijn de twijfels weggenomen. Trouw is ondertussen toch goed gevuld en vanaf de eerste live act begint het publiek aardig los te komen.

Hudson Mohawke, Daedelus, Bullion en The Blessings leveren hun eigenzinnige acts af. Het publiek is enthousiast en de beats zijn aanstekelijk, gevarieerd, experimenteel en inderdaad vernieuwend. Af en toe geen vat op te krijgen, maar dansbaar is het zeker!

DJ’s Cinnaman en Juha vullen tussen de live acts de gaatjes. Ook sluiten zij het laatste half uurtje af, waar zij de laatblijvers op de lekkerste plaatjes trakteren.

Het publiek is blij verrast door dit nieuwe initiatief. De gebundelde krachten van Cinnaman en Juha is een verrijking voor Amsterdam! Elke maand een nachtje Viral Radio ‘beats and beyond’ in Trouw is zo slecht nog niet.

Gezien:

Viral Radio Festival in Trouw op 7 juli 2009