Johan bezorgt Vondelpark het ideale zondaggevoel

Ontspanning, gezelligheid en muzikaliteit

Tekst: Isabelle Mulder | Foto's: Melanie Caitlin ,

Op zondag zeven juni is het nieuwe seizoen van het Vondelpark Openluchttheater begonnen. Na een turbulent jaar waarin het lang onzeker was of het Vondelpark Openluchttheater zou kunnen voortbestaan, is er toch weer een zomer aangebroken met een vol programma. Deze zondag was het de beurt aan Johan.

Ontspanning, gezelligheid en muzikaliteit

Het macabere licht van een waterig zonnetje schijnt zo nu en dan door het wolkendek. Het is zondag en iedereen gedraagt zich ernaar, zo ook in het Vondelpark. Daar is sinds zeven juni het nieuwe seizoen van het Vondelpark Openluchttheater begonnen. Dankzij een boordevol programma, dat deze dag wordt ingevuld door optredens van Marike Jager en Johan, kan het publiek zich buiten de deur prima vermaken.


Tijdens het optreden van Marike Jager woedt er in het Openluchttheater nog een flinke bui. Voor aanvang van het optreden van Johan is het droog en de tribune vult zich met een heel divers publiek. Ouders, kinderen, fans en dagjesmensen verplaatsen zich naar de sta- en zitplaatsen en maken zich klaar voor een uur lang genieten.


Een kwartier later dan gepland komt Johan op. De band die normaal gesproken met z’n vieren speelt, staat dit keer met vijf man op het podium. De laatste tijd breidt de formatie zijn klankpalet uit met toetsenist Matthijs van Duijvenbode. Matthijs geeft de nummers net dat beetje extra flair.


Het is een zondagmiddag zoals alle zondagmiddagen zouden moeten zijn. Ontspannen, gezellig en muzikaal goed onderbouwd. De band speelt Maria en laat toepasselijk het nummer In the Park van album 4 horen. Het geluid staat zachter dan menig concertbezoeker gewend is. Volgens de voorschriften mag er namelijk maar met een beperkt aantal decibel gespeeld worden.
Ondanks het geringe volume staat Johan zoals gewoonlijk zijn mannetje. Johan is en blijft onweerstaanbaar goed.

 

Na wat promotie voor het nieuwe album geven de jongens tot slot nog een kleine toegift. Tijdens het laatste nummer klimt er uit het niets een klein ventje van een jaar of drie het podium op. Zonder enige twijfel loopt hij naar het drumstel, bemachtigt twee drumstokken en slaat ongegeneerd mee. Heel even zijn alle ogen op dit tafereel gericht en met dit beeld wordt het optreden van Johan in het Openluchttheater beëindigd.


Gezien: Johan, Vondelpark Openluchttheater 12 juli 2009