Geef Mij Maar Amsterdam! is terug

Elke maand weer de leukste evenementen op een rijtje

Eyal van der Reep ,

In Amsterdam is op muzikaal gebied zo veel leuks te beleven dat het soms knap lastig kan zijn om door de bomen het bos te blijven zien. Geef Mij Maar Amsterdam! lag twee maanden plat, maar biedt weer de helpende hand en pluist iedere maand alle afzonderlijke websites en agenda’s voor je uit en zet de allerleukste concerten op een rijtje.

Elke maand weer de leukste evenementen op een rijtje

In Amsterdam is op muzikaal gebied zo veel leuks te beleven dat het soms knap lastig kan zijn om door de bomen het bos te blijven zien. 3VOOR12/Amsterdam biedt de helpende hand en pluist iedere maand alle afzonderlijke websites en agenda’s voor je uit en zet de allerleukste concerten op een rijtje.

Sinds twee maanden lag de site compleet op zijn gat, maar wegens frisse vrijwilligster Marieke Sietske Hofland (een applausje is op zijn plaats) maakt de site een nieuwe start. Na de zomer zal de site dan ook weer op volle toeren draaien. Alvast een voorproefje met concerten in deze week.

Over het IJ Festival begon al op 2 juli, maar verdient nog wel wat aandacht; er staan vier bands van hoge kwaliteit gepland. Op woensdag 8 juli zijn Coparck en DJ Norbert Pek op het NDSM-terrein te vinden. Achtereenvolgens betreden vervolgens op donderdag 9 juli Benelux, op vrijdag 10 juli Stuurbaard Bakkebaard en DJ Toby Paul en op zaterdag 11 juli Lola Kite en Ghost Trucker (met een DJ-set) het podium. De concerten beginnen om 22.30.

Op woensdag 8 juli zal de Australische band Rogerthat Winston in nevelen hullen door de met ska en blues 'n roll vermengende psychedelische reggae.  Doordat Amsterdamse Rock 'n Funk kompanen The Blowjob Ninjas en Cujo de band vergezellen, zal ook het stevige en zwingende werk niet ontbreken.

Harde gitaren en old school garagerock in Paradiso op zaterdag 11 juli. Het Rawk Festival brengt ons naast de oude helden binnen dit genre, The Oblivians en The Gories nieuw aanstormend talent: White Denim, Drive Like Maria, !!!, E.T. Explore Me en The Wooden Constructions.

Nog een paar gaten in je agenda over? Check hier 3VOOR12/Amsterdam's concertagenda voor een compleet overzicht van de leukste concerten in Amsterdam.