Electropop van Disasteradio in De Nieuwe Anita

Technische problemen veroorzaken een licht tegenvallend optreden van de Nieuw-Zeelandse artiest

Tekst en foto's Remco Brinkhuis ,

Electropop van de Nieuw-Zeelandse Disasteradio in een volle De Nieuwe Anita.

Technische problemen veroorzaken een licht tegenvallend optreden van de Nieuw-Zeelandse artiest

Subbacultcha! had Disasteradio, een electropopartiest uit Nieuw-Zeeland, uitgenodigd voor een optreden in de altijd gezellige De Nieuwe Anita. Disasteradio bleek een humoristische persoon te zijn: in een hoek van de kamer werd Disasteradio-merchandise aangeboden, waaronder een foto van de muzikant. Deze foto zou zo in een serie van De Toppers passen. Zijn lippen waren mooi met lippenstift bewerkt, waarbij ook de tanden niet werden vergeten.

Het optreden begon iets na tienen en was niet te missen omdat Disasteradio de volumeknop flink open zette. Het geluid was hard, te hard zelfs. De boxen konden het, gezien de geluidsvervorming, ook niet helemaal aan. Het publiek begon lekker te dansen en Disasteradio stopte de microfoon in zijn mond en gaf zo een zangsolo weg. Samen met een heftige stemvervormer klonk dit erg lekker. Maar toen verstoorde een technisch probleem met een deel van de apparatuur - bestaande uit 2 keyboards, een drumpaneel, een mixer en een pc - het optreden. Halverwege een ander nummer werd het optreden kort stilgelegd om de PA-instellingen te veranderen.

Om de veranderingen te testen liet Disasteradio “a shit song” horen. Maar dat viel best mee. Helaas waren er weer technische problemen waardoor er weer wat veranderd moest worden. “Fuck it, this will work,” riep Disasteradio kwaad. Dit hielp echt en het was tijd voor de laatste twee nummers van de avond. Het waren ook meteen de beste nummers van de avond, waaronder Digital Pop, een lekker nummer met de nodige potentie.

Na het optreden vertelde Luke dat dit “my worst performance ever” was en daar baalde hij flink van. Zijn meegereisde vrienden bevestigden dit.

Het optreden was met iets meer dan 30 minuten aan de korte kant en het geluid stond - zeker een paar keer - veel te hard. De technische problemen waren vervelend voor artiest en publiek. En dat is zonde, want er had veel meer ingezeten. Als de muziek van Disasteradio zich iets van electropop naar (alternative) electro zou ontwikkelen, dan zou er mogelijk nog meer inzitten voor Disasteradio omdat veel belangrijke elementen aanwezig zijn.

De avond werd in een volle Nieuwe Anita voortgezet door het gelegenheids dj duo
Les Singes. Ze waren prettig onwennig als dj’s, maar zeker succesvol met een goede alternatieve set.

 

Gezien: Disasteradio en dj duo Les Singes, De Nieuwe Anita, 10 juli 2009.