De zomer van... The Secret Love Parade

"Zijn er eigenlijk al zomerhits dit jaar?"

3VOOR12/Amsterdam ,

De zomer is in aantocht: tijd voor terrashangen, zandhappen en festivals. 3VOOR12/Amsterdam vraagt aan de leukste Amsterdamse artiesten waar zij deze zomer te vinden zijn en waar ze in de zomer zoal naar luisteren. The Secret Love Parade verblijft het liefst in het eenzame Finse landhuis van haar 97-jarige grootmoeder.

"Zijn er eigenlijk al zomerhits dit jaar?"

 • Waar ben je deze zomer veel te vinden? Waarom juist daar?

We zijn veel te vinden in het park. En thuis als het slecht weer is. En in de studio/oefenruimte, waar het bij gebrek aan ventilatie tropisch heet wordt.

 

 • Ik ga op vakantie en ik neem mee

Een boek, de enige tijd om echte dikke, klassieke romans te lezen. En als we plaats hebben een gitaar, alhoewel een gitaar op de camping meestal ontaard in getouwtrek rond het kampvuur door iedereen die wel een slechte cover denkt te kunnen spelen.

 

 • Wat moet een Amsterdammer zeker doen deze zomer?

Ten eerste: Oppassen voor de toeristen op fietsen, die door hun onvermogen onbedoeld suïcidale neigingen hebben. Ten tweede is het leuk om naar een overvol Vondelpark te gaan, omdat je er altijd wel een bekende tegenkomt waarmee op het gras kan neerstrijken en wijn kan drinken tot je moe en hongerig wordt, om vervolgens met z’n allen ergens gaat eten. Vroeger woonden wij samen in Amstelveen, en vanuit daar kun je in de zomer naar het Amsterdamse bos (overigens ook vanuit Amsterdam, zo ver is het nou ook weer niet), waar je ook kan zwemmen in een niet al te vies meertje. Het is zo weids dat je het gevoel hebt ver weg te zijn van de bewoonde wereld. Echt een aanrader.

 

 • Wat vind je de slechtste zomerhit ooit en waarom?

De naarste zomerhits zijn naast al die vreselijke nummers die je niet eens kan onthouden, vooral die hits die zo vaak gedraaid worden dat je er helemaal gek van wordt: bijvoorbeeld O-Zone met DRAGOSTEA DIN TEI. Van dit jaar weten we eigenlijk totaal niet wat de zomerhits zijn of worden. Zijn ze er al?

 

 • Welk eigen nummer van jou draagt wat jou betreft het meest jouw zomergevoel uit en waarom?

Het nummer Share the Bike is het meest vrolijke nummer, het gaat niet echt over de zomer maar wel over liefde, en warme gevoelens, dus dat nummer geeft ons het meeste een zomergevoel.

 

 • Lekker op vakantie in de zomer of toeren met de band?

Toeren zat er dit jaar voor ons niet in, omdat we ons debuutalbum aan het afmaken zijn. Dit neemt een groot deel van onze zomer in beslag: het opnemen, masteren, artwork maken en drukken moet allemaal in deze maanden gebeuren. Vorig jaar zijn we echter naar Berlijn gegaan voor een aantal optredens, en dat was helemaal te gek, dus hopelijk kunnen we volgend jaar wel gaan optreden in de zomer, wie weet zelfs op wat festivals.

 

 • Spelen in clubs of op festivals?

We hebben eigenlijk nog heel weinig op festivals gespeeld, en dit is echt iets waar we heel erg naar uitkijken. Het lijkt ons geweldig in de buitenlucht op een mooie dag te spelen. Een mooie club of zaal daarentegen heeft wel een sfeer die je niet op een festival kan vinden, en een klein podium is intiemer

 

 • Wat is jouw favoriete zomerdrank?

Witte wijn. Lekkerder dan bier, Niet zo slaapverwekkend als rode wijn, en niet zo duur als een cocktail.

 

 • Wat vind je het beste zomerfestival en waarom?

Ik denk dat Lowlands een goede kandidaat is, vanwege de diversiteit en entourage van het festival. We zijn ook meerdere keren naar de Belgische variant van Lowlands geweest (Pukkelpop), dat niet zo spectaculair is aangekleed maar wel altijd een zeer goede verzameling bands op de podia heeft staan.  Het indrukwekkendste festival waar we zijn geweest is het totaal onbekende ‘Przystanek Woodstock’ in Polen: een enorm gratis festival waar de anarchie van weleer nog niet is verdwenen: er zijn geen dranghekken, crowdsurfen is een must, er staan overal tenten en auto’s, en in de modder liggen mensen die door een teveel aan bier het bewustzijn hebben verloren. Als het je allemaal te veel werd kon je naar de Hare Krishna’s die een eigen terrein hadden waar je met zn allen mantra’s kon zingen. De muziek van vorig jaar: Poolse metal, Poolse traditionals, en The Stranglers.

 

 • Welk album wil jij de hele zomer wel draaien?

Pet sounds van de Beach Boys. Sixties surf is perfect voor de zomer!

 

 • Wat is volgens jou het beste Amsterdamse stadsstrand, en waarom juist die?

We moeten tot onze spijt zeggen dat we nog nooit op een stadstrand zijn geweest. We waren ons dan ook niet bewust van het feit dat er meerdere waren. 

 

 • Wat is jullie favoriete vakantieland?

Finland: Voor Aino betekent dat een weerzien met haar Finse familie, en een verblijf in het prachtige, eenzame landhuis van haar 97 jarige grootmoeder.

 

 • Welke factor gebruik je?

The X factor (sorry, echt een open deur, maar we konden het niet laten)