Wolfpin bezorgt publiek in Maloe Melo de blues

“All the way from Amsterdam” met nieuwe cd Remember

Astrid Engelen ,

Het Amsterdamse trio Wolfpin heeft een nieuwe cd gemaakt: Remember. In het seizoen waarin veel mensen lijden aan de winterblues, laat Wolfpin het publiek in Maloe Melo voelen dat de blues ook positief kan zijn.

“All the way from Amsterdam” met nieuwe cd Remember

Marcel Scherpenzeel is geen onbekende in de Amsterdamse en internationale bluesscene. Niet alleen is hij de zoon van Jur Scherpenzeel, uitbater van Maloe Melo, home of the blues, ook is Marcel een gitarist en zanger van formaat. De liefde voor muziek heeft hij van zijn vader meegekregen. Samen met drummer Maarten Witsel en bassist Henk Schutten vormt hij Wolfpin. Vanavond krijgt het publiek in Maloe Melo de primeur van de nieuwe nummers op hun cd Remember. Het nieuwe schijfje ligt in februari in de winkels.
 
Marcel vertelt dat de cd een combinatie van verschillende stijlen samenbrengt. “Ik wil er geen stickertje op plakken.” Niet alleen het publiek beleeft een primeur, ook 3VOOR12/Amsterdam heeft een scoop. Ik mag alvast kijken hoe de cd er uit komt te zien. Het boekje bevat foto’s van inspiratiebronnen als Rory Gallagher, Jeff Healy, Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix. Gallagher en Vaughan zijn grote idolen van Marcel: portretten van beide mannen sieren zijn armen.
 
Wolfpin speelt vanavond niet alleen nummers van de nieuwe cd Remember, maar ook oudere liedjes, en bijvoorbeeld ook een cover van Jeff Healy. In tegenstelling tot andere podia beginnen de optredens in Maloe Melo laat: na elven komt Wolfpin het podium op. Na eerst een paar nieuwjaarszoenen in ontvangst te hebben genomen, knalt de band er meteen in. “All the way from Amsterdam,” aldus Marcel. Ook al wil hij de muziek niet in een hokje stoppen, de term bluesy rock dekt de lading vrij aardig of simpel gezegd door Marcel zelf: “gitaarmuziek”.
 
De nummers duren gemiddeld vier à vijf minuten en solo’s worden niet sporadisch gespeeld. Gastgitarist André de Werdt doet ook nog even mee. Het titelnummer Remember van de nieuwe cd is een ode aan alle overleden artiesten die de band hebben beïnvloed. Het zal geen verrassing zijn dat Hendrix een ode is aan de jong overleden gitaarvirtuoos. Gemene deler op de cd is uiteraard de blues: liefde, vrouwen, seks. Met uitzondering van een paar rookpauzes buiten (Maloe Melo blijft tenslotte the home of the blues) speelt Wolfpin uren achter elkaar. Tot diep in de nacht knalt het trio onvermoeibaar door. Er wordt vannacht niet alleen geluisterd naar de blues, de blues is voelbaar in Maloe Melo.
 
Gezien: Wolfpin
Maloe Melo, 3 januari 2009