Weekbreek voltreffer

Eerste editie zorgt voor top drukte op grote hoogtes

Tekst en foto's: Eline Soumeru ,

Extrema Music, Onstuimig, Mean Bean en Canvas gaan de woensdag avond samen te lijf met opzwepende muziek en kleine versnaperingen.

Eerste editie zorgt voor top drukte op grote hoogtes

Als het aan de organisatie van Weekbreek ligt zijn de tijden dat de woensdag geruisloos passeerde voorgoed voorbij. Voortaan is de zevende etage van het voormalige Volkskrantgebouw eens per maand de plek om los te gaan. 

De avond lijkt een engszins moeizame start te hebben, maar naarmate er meer mensen bijkomen veranderd de huiskamer sfeer langzaam in dat van een echte Amsterdamse house-avond. De spreekwoordelijke banken worden aan de kant geschoven en als op een gegeven moment blijkt dat de avond volledig is uitverkocht, kan het dak eraf. Nuno dos Santos en Kadiks zorgen voor muziek en de zogenaamde “dansmaaltijden” vervangen de magnetron kliekjes die normaal gesproken na een lange werkdag worden verorberd. Dat mensen eigenlijk helemaal geen zin hebben om vroeg naar huis te gaan blijkt wel uit het feit dat het feest maar liefst een uur langer duurt dan gepland. Er kan terug gekeken worden op een geslaagde eerste editie
 

Gezien: Weekbreek, met Nuno dos Santos en Kadiks

Volkskrantgebouw, 14 januari 2009