Vlammende Cd-presentatie Super 88 in de Winston

Girth Grind Gossip: het eerste full-length album voor rockfans

Tekst: Jennifer Boomkamp, foto's: Sacha Oeij ,

De Winston vormde een avond het toneel voor een bak gitaarherrie die over het publiek werd uitgestort. Ninkasi jr. speelde de zaal plat met snoeiharde muziek. Super 88 sloeg wat meer de retroweg in met Girth Grind Gossip, de cd die vanavond gepresenteerd wordt.

Girth Grind Gossip: het eerste full-length album voor rockfans

Na in Eindhoven hun cd voor de eerste keer gepresenteerd te hebben, doet Super 88 ook Amsterdam aan. In de Winston spelen ze nummers van hun nieuwe album Girth Grind Gossip.
 
Eerst stort Ninkasi jr. een lawine van gitaar- en drumgeluid over het publiek. Dit duo uit Limburg weet in veertig minuten het publiek lichtelijk verdwaasd achter te laten. Bjorn, de zanger en gitarist, praat de nummers aan elkaar. Maar dan wel volstrekt onduidelijk, zodat het publiek zich nog zit af te vragen wat hij gezegd had terwijl het volgende nummer alweer wordt ingezet. Wel wordt er op een gegeven moment ‘Ballad’ geroepen, maar gelukkig blijkt het niet opeens een zoetsappig nummer te zijn zoals we die van andere rockbands kennen in een poging ‘gevoelig’ te zijn, maar gaan ze gewoon weer snoeihard verder.
 
Dan is Super 88 aan de beurt. Eerst wordt dan de nieuwe cd getoond, ‘helaas geen vinyl deze keer’. Nadat het publiek het schijfje heeft kunnen bewonderen, zet de band het eerste nummer in. Gewoon ouderwetse rock-’n-roll! Dit voormalige trio, zoals ze zichzelf omschrijven, heeft drie bassisten meegenomen die elkaar per toerbeurt afwisselen. Dan merk je hoe belangrijk een bassist is: ieder geeft er toch wel zijn eigen draai aan. Tegen het eind van de avond wordt vanuit het publiek een verzoekje geroepen, Fussball. Hoewel dit al ouder is, wordt er toch graag gehoor aan gegeven. Dan gaat het publiek helemaal los. Deze klassieker van Super 88 zullen we dus waarschijnlijk nog vaak horen.
 
Muziek moet je eigenlijk nooit in een hokje stoppen, maar voor liefhebbers van retro rockmuziek zal Girth Grind Gossip een mooie aanvulling op hun collectie vormen.
 
Gezien: Super 88 & Ninkasi jr.
Winston, 17 januari 2009