Hiphop in Club 3VOOR12/Amsterdam op 29 januari

Met Diggy Dex, M.O. & Brakko, Surya & Robian en dj Danny de Funk

Na een geslaagde herstart van Club 3VOOR12/Amsterdam in Bitterzoet in oktober, is het in januari tijd voor de tweede editie van onze clubavond. Op donderdag 29 januari presenteren we in Bitterzoet aansprekende namen uit de Amsterdamse hiphop, met onder meer de kersverse winnaars van de Grote Prijs in de categorie hiphop.

Met Diggy Dex, M.O. & Brakko, Surya & Robian en dj Danny de Funk

Na een geslaagde herstart van Club 3VOOR12/Amsterdam in Bitterzoet in oktober, is het in januari tijd voor alweer de tweede editie van Club 3VOOR12/Amsterdam. Op donderdag 29 januari presenteren we in Bitterzoet een clubavond met aansprekende namen uit de Amsterdamse hiphop.

Diggy Dex is allang geen onbekende meer in het Nederlandse hiphoplandschap. Dit jaar verscheen zijn tweede album Mayonaise voor de Ziel, dat goed werd ontvangen in de pers. Hij ontdekte zelf z'n vooruitgang en laat die ook op het podium zien.

De kersverse Grote Prijs-winnaars M.O.& Brakko zijn de voorlopers van een nieuwe generatie hiphoppers uit Amsterdam Zuid-Oost. Geen billen en auto's maar teksten met knowledge van twee harde werkers die het genre serieus nemen. De Grote Prijs werd binnen gesleept dankzij een zinderende show; eigenlijk is het podium van Bitterzoet al te klein.

Neerlands beste battle mc Surya (voormalig De Veelplegers) heeft besloten z'n scherpe en inventieve teksten nu eens te gebruiken voor complete tracks. Onlangs etaleerde hij nog in een Amsterdamse Sessie dat het publiek sneller over z'n tong zal struikelen dan hij zelf. Hij won vorige maand nog de Freestyle voor de GRAP battlecompetitie. Samen met Robian staat Surya als De Delegatie op deze clubavond.

Dj van de avond is Danny de Funk. Een graag geziene gast in het clubciruit die regelmatig achter de draaitafels staat bij De Jeugd van Tegenwoordig. De garantie dus dat niemand tussen of na de acts stil hoeft te staan.


Voor in je agenda:

Club 3VOOR12/Amsterdam hiphop-editie
met Diggy Dex, M.O. & Brakko, Surya & Robian, dj Danny de Funk
Donderdag 29 januari 2009
Bitterzoet (Spuistraat 2) te Amsterdam
aanvang: 22.00
deur open: 21.30
entree: 5 euro