Geef Mij Maar Amsterdam!: januari 2009

De leukste concerten van deze maand in Amsterdam op een rij

tekst: Ester Meerman ,

In Amsterdam is op muzikaal gebied zo veel leuks te beleven dat het soms knap lastig kan zijn om door de bomen het bos te blijven zien. 3VOOR12/Amsterdam biedt de helpende hand en pluist iedere maand alle afzonderlijke websites en agenda’s voor je uit en zet de allerleukste concerten op een rijtje.

De leukste concerten van deze maand in Amsterdam op een rij

De nieuwe plaat van Leine gooide hoge ogen in de redactionele top 10 van Amsterdamse releases van 2008. Op 8 januari kun je in Paradiso zelf gaan luisteren hoe wonderschoon de nummers op Truth Be Told  zijn.

Ook lyrisch zijn we hier ten burele over The Tunes, die vorige maand dan ook terecht met de Amsterdamse popprijs naar huis gingen. De 15e spelen ze samen met Charles Frail in de Sugar Factory. Wie vers talent wil ontdekken kan terecht bij de Emergenza bandcompetitie, op 9 en 10 januari in de Winston Kingdom.

Op 16 januari wordt de TWSTd dj-contest uitgevochten in de Melkweg. Staat de nieuwe Jasper Wolff (winnaar van vorig jaar) op? Stacey Pullen uit Detroit komt ook haar skils tonen. Dezelfde avond slaan de organisaties Club Krang en Pitchclub de handen in elkaar voor Flow's verjaardagsfeest in Flexbar.

Poptrash is terug! De 24e organiseert deze club die we nog kennen uit de Melkweg samen met Blacklabel Hard! in de Flexbar. Toch zin in wat meer techno? Dan kun je diezelfde avond terecht bij Switch op de Stubnitz, daar staat een line up om van te smullen.

Op donderdag 29 januari is de volgende editie van Club 3VOOR12/Amsterdam, wederom in Bitterzoet. Dit maal een speciale hiphopeditie met oudgediende Diggy Dex, battlekoning Surya (met Robian) en kersverse Grote Prijs-winnaars M.O. & Brakko.

Liefhebbers van minimal hebben een onvoorstelbaar moeilijke avond op 31 januari. Dan draait Guido Schneider in Club Home én laat Karotte een set van 5 uur horen in Studio80. Dat wordt kiezen geblazen!

Nog een paar gaten in je agenda over? Check hier 3VOOR12/Amsterdam's concertagenda voor een compleet overzicht van de leukste concerten in Amsterdam deze maand.