Altijd hetzelfde liedje met The Tunes

Charles Frail krijgt niet de aandacht die hij verdient tijdens POPCAST LIVE

Tekst: Janna Schouten; Foto's: Thomas Jongstra ,

Iedere donderdag organiseert GRAP in de Sugar Factory POPCAST LIVE. Frisse muziek uit de hele wereld wordt gekoppeld aan Amsterdamse acts of initiatieven. Vanavond speelt Charles Frail op het gevoel en maakt The Tunes er weer een feestje van.

Charles Frail krijgt niet de aandacht die hij verdient tijdens POPCAST LIVE

Elke donderdag staat de Sugar Factory in het teken van POPCAST LIVE. POPCAST LIVE is het moment om nieuwe Amsterdamse live-acts te ontdekken. Van hip hop tot singer-songwriter en van dance tot folkrock. Er is plek voor iedereen.

Naar mate de avond vordert wordt het steeds drukker, maar de Sugar Factory is verre van vol. Waar het publiek niet te veel aandacht heeft voor Charles Frail, wordt er bij de eerste tonen van The Tunes al volop gedanst.

Zodra Charles Frail begint te zingen met zijn zachte, hese stem, valt het even stil in de zaal. Hij heeft zo’n uniek stemgeluid dat daar toch even naar geluisterd moet worden. Hoewel hij veel potentie heeft, is de aandacht voor Frail maar van korte duur. Zijn gitaarspel klinkt niet optimaal en het optreden is weinig sprankelend. Wellicht komt Frail beter tot zijn recht in een intiemere setting waar het publiek bij kan zitten.

The Tunes lijkt het daarentegen maar niet verkeerd te kunnen doen. Dat zanger Misha Velthuis eigenlijk ziek is en trekharmonicaspeler Remco Sietsema ontbreekt, mag de pret niet drukken. Ter vervanging van Remco Sietsema zijn The Tunettes meegekomen. Deze dames ‘shoopen’ er vrolijk op los en zorgen voor wat evenwicht naast al die mannen op het podium.

Het publiek, dat vooral uit dames bestaat, danst er meteen vrolijk op los. Het dansen stopt niet als The Tunes allang opgehouden is met spelen en de DJ verder draait. Deze vrolijke stemming lijkt The Tunes te achtervolgen. Overal waar ze komen is het feest en het is ook altijd een feest om live te zien.

Met twee totaal verschillende acts en een DJ is deze POPCAST LIVE een lekker gevarieerde avond en een goede manier om het weekend in te luiden.

Gezien: POPCAST LIVE

The Sugar Factory, 16 januari 2009