Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 29 januari: A Brand, Barbie Bangkok, The Suicidal Birds

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

Renee Hartog ,

3VOOR12RADIO LIVE presenteert met trots: A Brand, Barbie Bangkok en ja (deze week zeker wel) The Suicidal Birds.

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

A Brand
A Brand is in thuisland België al een band van formaat. Als het aan deze vijf Antwerpenaren met een voorliefde voor glitter en glam ligt, kan na 2009 ook Nederland niet meer om hun muziek heen. Hoe die klinkt? Als pakkende, meerstemmig gezongen artrock met een flinke drive, verpakt in ijzersterke songs, met een behoorlijke dosis originaliteit en humor .

Barbie Bangkok
Ook Barbie Bangkok is thuis in België al een flinke naam; met hun debuutalbum ‘People & Geometry’ hebben ze zichzelf behoordlijk op de kaart gezet. Stil blijven staan als Barbie Bankok speelt is moeilijk. De catchy groovy pop-rock liedjes stemmen vrolijk en vragen om een dansje.

The Suicidal Birds
De 22e zouden spelen, maar toen waren ook zij door de griep geveld. Deze week is er dan alsnog de kans om deze Friezinnen live te zien. ‘Spend Your Life In Serious Misery’ is een bijzondere plaat van een bijzondere band. The Suicidal Birds maken een soort van blues-punk met een alternatieve draai, met zo af en toe een vleugje rock ’n roll. Combineer dit met verontrustende teksten, gezongen dan wel (hysterisch) geschreeuwd, en een enorme laag noise. Niet goed te vergelijken, noch te omschrijven, maar vervreemdend, rauw en goed hard. Kortom, komt dat zien.

Zelf aanwezig zijn bij 3VOOR12RADIO LIVE in Desmet in Amsterdam? Zet jezelf op de gastenlijst via http://3voor12.vpro.nl/gastenlijst. 3VOOR12RADIO LIVE wordt gepresenteerd door Eric Corton en is iedere donderdag van 22:00-01:00 uur op 3FM te beluisteren.