Junkbeat op het podium in New York (deel 2)

Kapotte videocamera en gratis Jagermeister

Fotografie: Jason Thompson ,

Het Amsterdamse electrorock duo Junkbeat heeft de avontuurlijke schoenen aangetrokken en is naar New York vertrokken voor een paar optredens. Didric en Jan doen voor 3VOOR12/Amsterdam in woord en beeld verslag van hun optredens en alles wat daar bij komt kijken.

Kapotte videocamera en gratis Jagermeister

Het Amsterdamse electrorock duo Junkbeat heeft de avontuurlijke schoenen aangetrokken en is naar New York vertrokken voor een paar optredens. Gewapend met een paar boekingen en een handvol telefoonnummers op zak zijn Didric en Jan van plan mensen daar enthousiast te maken voor hun muziek.

Inmiddels zijn ze al een week in de Big Apple. De videocamera is op dag drie kapot gegaan, maar de heren blijven stug doorfilmen met een fotocamera. Ze spelen op de meest uiteenlopende bizarre plaatsen, van een comedy club tot een soort kelder waar normaal alleen harde rockmuziek wordt gedraaid.

Het publiek heeft hun muziek (of ook maar iets wat daar op lijkt) nog nooit gehoord maar pakt het gelijk goed op. Goede optredens worden ter plekke beloond met nieuwe boekingen. En als we de verhalen mogen geloven gaat er na een geslaagde gig flink wat gratis whisky en Jagermeister (de barman dacht dat het een Nederlands drankje was) doorheen.

Wil je weten hoe het Junkbeat in New York vergaat? De jongens houden alles bij op hun blog, met video's, verslagen en foto's. Hier een filmpje gemaakt op dag 4 van de tour.