Hoe is het met... Lefties Soul Connection?

"Het was even wat rustiger maar we zijn zeker niet gestopt"

Tekst: Janna Schouten ,

In de rubriek “Hoe Is Het Met....?” belt 3VOOR12/Amsterdam met artiesten van wie we al een tijd weinig gehoord hebben. Dit keer geeft met Alvin Bartels, de toetsenist van Lefties Soul Connection, twee primeurs bloot als hij vertelt hoe het met Lefties Soul Connection is.

"Het was even wat rustiger maar we zijn zeker niet gestopt"

Een nieuwe bassist inwerken, op tournee met Hind, nieuwe singles uitbrengen met gastzangers, optreden in het buitenland en dan ook nog dit jaar een nieuwe cd uit willen brengen. Hoewel we al een tijdje niks van ze gehoord hebben, zijn de mannen van Lefties Soul Connection hartstikke druk. Toetsenist Alvin Bartels (Alviz) vertelt wat er allemaal in het verschiet ligt en ontbloot en passant twee primeurs.

 

Na het in oktober verschenen persbericht over het vertrek van bassist Bram Bosman viel het even stil. “Niet alleen onze bassist vertrok, drummer Cody Vogel zou in die periode een maand op vakantie gaan. Dit was voor ons een mooi moment om op zoek te gaan naar een nieuwe bassist en om nieuwe nummers te schrijven.”

 

“We zijn nog aan het uitproberen, maar kunnen eigenlijk wel zeggen dat we een nieuwe bassist gevonden hebben. Het is lastig om iemand te vinden die zowel muzikaal als persoonlijk goed bij ons past. Met Pieter Bakker hadden we uiteindelijk de beste klik. Hij studeert aan het conservatorium van Alkmaar en heeft in diverse bands gespeeld. Laatst hebben we al een optreden met hem gedaan en we hopen er nog meer te gaan doen. De reden dat we het nog niet groots hebben aangekondigd is omdat het voor ons allemaal nog even wennen is. Zodra Pieter een aantal optredens meegespeeld heeft en het goed gaat, kondigen we het groots aan.”

 

Lefties Soul Connection houdt wel van een muzikale uitdaging. Dat blijkt wel uit samenwerkingen met onder andere Postman en Beef. In maart en april komt er een theatertour met Hind. “Een kennis had Hind een keer meegenomen naar Hip Drop, een soulavond met live muziek in Bitterzoet waar bandleden van C-mon & Kypski en Zuco103 en wij aan meewerken. Daar was zij zo enthousiast over dat ze een keer heeft meegespeeld. Van daar uit stelde Hind voor om eens samen op stap te gaan. We zullen wat meer bekende soul gaan spelen, maar alles blijft wel dicht bij de ‘Leftiessoul’ liggen. Daarnaast gaan we wat nummers van Hind bewerken en meer in onze eigen stijl spelen. Dat wordt weer een interessant experiment.”

 

En er is meer. Ter promotie van de theatertour, treedt Lefties Soul Connection 3 maart samen met Hind op bij De Wereld Draait Door. “Het is dacht ik nog niet helemaal bevestigd en ik weet niet of ik het al mag zeggen. Maar nu heb ik het gezegd.” Dan wordt er al druk georganiseerd en gepland voor een aantal optredens in onder andere Groot-Britannië, Frankrijk en Duitsland. In maart verschijnt een single die is opgenomen met de Duitse MC en zanger Flomega en zit er een samenwerking met de Engelse zangeres Corina Greyson in de planning. “Verder hopen we dit jaar nog met een nieuwe cd te komen en nog meer samenwerkingen met andere vocalisten aan te gaan.”

  

Dat het even stil is rondom Lefties Soul Connection wil dus niet zeggen dat het gedaan is met de band. Deze korte pauze kan beter gezien worden als een stilte voor de storm.