Hoe is het met... Arthur Adam?

“Ik heb genoeg materiaal om twee cd’s mee te vullen”

Tekst: Janna Schouten ,

In de rubriek “Hoe Is Het Met....?” belt 3VOOR12/Amsterdam met artiesten van wie we al een tijd weinig gehoord hebben. Dit keer bellen we met Arthur Adam. We vragen hem waar hij nu mee bezig is.

“Ik heb genoeg materiaal om twee cd’s mee te vullen”

Arthur Adam heeft het er maar druk mee. Naast spelen in twee bandjes, al het geregel wat daar bij komt kijken en solo het voorprogramma van Marike Jager verzorgen, moet er ook brood op de plank komen. “Met muziek hou ik me fulltime bezig. De ene maand kan ik daarvan leven, de andere niet. Maar daar heb ik dan nog een bijbaantje voor.”

The New en Joep Pelt zijn de bands waar Adam in speelt. Men zou verwachten dat dat nogal eens botst, maar het lijkt mee te vallen. “Voor The New schrijf ik ook de nummers. Soms neemt The New een solonummer van mij over en vice versa. Het is af en toe zelfs zo dat ik een nummer zowel solo als met The New speel. Met Joep Pelt is dat een ander verhaal want daar ben ik eigenlijk alleen muzikaal mee bezig. Het probleem is soms wel dat ik dubbel geboekt ben en dus een optreden moet missen.”

Dit jaar moeten er minstens twee cd’s verschijnen. “In mei hopen we met The New een cd uit te brengen. We hadden hem eigenlijk al af, maar hopen hem door te remasteren nog beter te krijgen.” De eerste nummers van de cd zijn al te beluisteren op hun Myspace. Van Joep Pelt is net bij Excelsior het album dat hij in Mali heeft opgenomen uitgebracht en op dit moment wordt er nog een album opgenomen. “Pas als het album van The New klaar is ga ik beginnen aan een nieuw solo album. Als alles mee zit, zou die dan in november uit komen. Ik heb in ieder geval genoeg materiaal om twee cd’s mee op te nemen.”

Het gaat dus goed met Arthur Adam. De projecten waar hij aan meewerkt lopen op rolletjes en er liggen nog meer plannen in het verschiet. Adam is de komende maanden te zien als het voorprogramma van Marike Jager.