De favorieten van... Go Back To The Zoo

"De buurjongen was fan en daarom was mijn broer fan en daarom was ik fan"

In onze vaste rubriek 'De favorieten van...' zetten Amsterdammers uit de muziekscene hun beste en slechtste muzikale ervaringen op een rijtje. In deze aflevering zanger Cas Hieltjes van Go Back To The Zoo. "Ik zou wel een voetbalstadionmeezinger geschreven willen hebben. Ik twijfel nog tussen Steek Die Vlag Maar In Je Reet en Yellow Submarine."

"De buurjongen was fan en daarom was mijn broer fan en daarom was ik fan"

In onze vaste rubriek 'De favorieten van...' zetten Amsterdammers uit de muziekscene hun beste en slechtste muzikale ervaringen op een rijtje. In deze aflevering zanger Cas Hieltjes van Go Back To The Zoo, dat eerder al Hollandse Nieuwe was en deze week een nummer in een commercial van Nike wist te krijgen.

Wat is volgens jou het beste album ooit?
The Strokes – Is This It. Ten eerste omdat er alleen maar hits op staan, ten tweede omdat met dit album contemporaine muziek weer relevant werd voor mij.

Wat vind je op dit moment het beste album?
Yeasayer – All Hour Symbols, omdat het zowel hits heeft als crazy is.

Wat is het beste optreden waar je ooit heen geweest bent
Neil Young op Roskilde. Ik dacht dat ik Neil Young helemaal niet kende behalve Rockin In A Free World, dus ik dacht ‘dat hoef ik niet per se te zien.’ Ik miste het eerste nummer maar besloot toch maar te gaan kijken. Eenmaal aangekomen bleek ik al zijn nummers, een stuk of tien in twee en een half uur,  te kennen en vooral zijn gitaarsolo's waren vet. Tijdens toegift A Day In The Life viel ik half in slaap en dat nummer beleefde ik in de toestand tussen dromen en realiteit.

Noem een aankomend optreden waar iedereen naartoe moet: 
Go Back To The Zoo + Hospital Bombers op 28 Februari in de Winston. Wij hebben nieuwe liedjes en Hospital Bombers hopelijk ook.

Wat was je de eerste cd/lp die je ooit kocht? Waarom? 
Ik vind het altijd heel knap als mensen nog weten welke cd ze als eerst hebben gekocht. Ik weet het niet meer, ik weet wel dat ik Use Your Illusion 1 van Guns N’ Roses van mijn oma kreeg toen ik een jaar of 8 was. Onze buurjongen was fan, daarom was mijn broer (Teun, gitarist van Go Back To The Zoo) ook fan en daarom was ik ook fan.

Welke cd/lp heb je als laatste aangeschaft?
Roxy Music - Avalon, omdat mijn vaders favoriete band Roxy Music is en vooral omdat de plaat maar 1,50 euro kostte. Het was een kadootje voor onze manager Remy, die een grote platenverzameling heeft.

Wat is volgens jou het beste nummer aller tijden?
Op dit moment Oh Sweet Nuthin' van The Velvet Underground. De derde Velvet Underground plaat Loaded wordt nooit echt als een Velvet Underground plaat gezien omdat John Cale er niet meer bij zat, maar ik houd van de hits die op het album staan. Oh Sweet Nuthin is het laatste nummer en heeft een hele mooie melodie.

Wat was je meest bizarre optreedervaring? 
Dat zijn er best veel, maar toen we laatst in Den Bosch optraden en een normaal uitziende vrouw dronken van haar vrijdagmiddagborrel bleef schreeuwen “broek uit!!!” was het wel weer even schrikken.

Wat is je favoriete plek om te spelen? 
In de KNG in Utrecht. Daar repeteren wij en als we optreden gaat het helemaal los. Sowieso zijn huisfeesten vaak het leukst, dus bel ons als je wilt dat we in je huis komen spelen.

Wat was het eerste liedje dat je kon zingen/ spelen? 
Knockin’ On Heavens Door van Guns N' Roses (ik weet dat het eigenlijk van Bob Dylan is, maar die kende ik toen niet).

Welk nummer zou jij geschreven willen hebben? 
Mijn allergrootste droom is om een liedje te schrijven dat ze in voetbalstadions zingen. Ik twijfel tussen "en steek die vlag, en steek die vlag, en steek die vlag maar in je reet" en Yellow Submarine.