Bij Page turner is veelzijdigheid Schering en... Omslag

Electronisch, experimenteel genot

Tekst: Laura Klompenhouwer; Foto's: Bram Busink ,

Het vijfde hoofdstuk van Pageturner vond plaats in Pakhuis Wilhelmina en stond weer in het teken van veelzijdigheid en excentriciteit. Live muziek werd afgewisseld met literaire voordrachten en het publiek draaide mee met de bezetting van de microfoons.

Electronisch, experimenteel genot

De 'first time'-bezoeker van Page Turner zou donderdagavond 19 februari zich op weg naar Pakhuis Wilhelmina wellicht hebben afgevraagd of het publiek zou heersen over de programmering of dat het 'jukebox'-idee op de website verwees naar de willekeurigheid van stijlen die het podium meester moest worden.

Vooral het laatste viel op, alleen al omdat het publiek letterlijk op gelijke voet stond met de optredende artiesten. Want net als het eerste hoofdstuk werd ook Page Turner #5 getypeerd door de compositie van microfoons in het café. Zelfs in de rookruimte stond een microfoon en zo kreeg de bezoeker het gevoel naar een expositie van geluid te luisteren.

Het duo Controllar opende het muzikale deel van de avond met haar naar eigen zeggen 'sweet noise, neo retro-eclectro', al had het af en toe ook iets weg van triphop. Les Singes werd vervangen door Kristina Hanses en band. Haar liefelijke, Scandinavische pop met zeer excentriek randje sloot de avond met een vijftal nummers af.

Ook waren twee muzikale eenmansacts, Zea en Sina Turner, aanwezig die beiden een hoogst originele muziekstijl tentoon stelden. Over Sina Turner's 'pop' hing een onheilspellende sfeer en met Zea's combinatie van electronica, elektrische gitaar en gesproken woord waande men zich soms in de 90er jaren gameboy versie van SuperMario land.

Page Turner blijkt elke keer een aanrader voor de veelzijdige muziekliefhebber die op zoek is naar een verfrissende ervaring. De volgende Page Turner is op 14 Maart in het Montessori College Oost in Amsterdam.

Pageturner, Pakhuis Wilhelmina, donderdag 19 februari 2009