Wel mini, maar even rauw

MiniRauw @ Klinch

Tekst: Sophie Top | Foto's: Marije van Woerden ,

Wannabe a Star, Nobody Beats The Drum, Tommie Sunshine en Joost van Bellen trakteren het publiek op een rauwe avond.

MiniRauw @ Klinch

Anders dan we gewend zijn is het zeker, deze MiniRauw in de Oude Zaal van de Melkweg. Velen hadden toch op zijn minst verwacht dat dit altijd zeer goed bezochte feest zich in The Max zou afspelen. Maar de locatie doet echter de naam van deze zomereditie van Rauw wel eer aan.

De avond begint met de wondere verschijning van Wannabe a Star. Al tien jaar is zij werkzaam in de uitgaansscene. Zij weet met haar verschijning en catchy sound iedereen te verrassen. De voormalige danseres houdt ervan, om naast het mixen de tijd te nemen voor een dansje. Een sterke opening van de avond en een goede opwarmer voor de rest van deze MiniRauw.

Vervolgens betreden de jongens van Nobody Beats The Drum (NBTD)
het podium. De winnaars van de Grote Prijs van Nederland (2003) laten zien wat zij waard zijn. De set is erg goed opgebouwd van – zoals men het noemt - herrie naar HERRIE. Maar herrie of niet, deze jongens hebben gevoel voor muziek, ritme en entertainment. Al dansend en springend over het podium gaan zij zo uit hun dak dat het ook als toeschouwer onmogelijk is stil te staan. Het hele publiek krijgen ze mee.

Dan is het tijd voor de dj waar iedereen met smart op heeft gewacht deze avond. Tommie Sunshine, de legende, overgekomen uit Brooklyn, New York,
is aan de beurt. Laat je vooral niet misleiden door zijn hippie-achtige uiterlijk; met zijn lange haren - waar menig meisje jaloers op zal zijn - en zijn baard en zonnebril is hij niet het prototype dj van deze tijd. Maar wat zet deze man een set neer. Hij is qua muziek van alle markten thuis en heeft muziek gemixt voor een breed scala aan artiesten (Yeah Yeah Yeah’s, The Killers, Gossip, Scissor Sisters, Junkie XL, etc.). In zijn set deze avond zit ook werkelijk alles verwerkt; electro, dance pop, rock, disco, noem het maar op en het komt aan bod. Hij staat enigszins verscholen voor het podium, wat jammer is omdat hij net zo vermakelijk is om naar te kijken als naar te luisteren. De organisator Joost van Bellen staat de hele set naast de zijde van Tommie Sunshine, te genieten van zijn kunsten.

Aan het einde van de avond is het moment aangebroken om dit feest in stijl af te sluiten, met de man die al 25 jaar niet uit de Nederlandse uitgaansscene weg te denken is, de Tommie Sunshine fan van deze avond: Joost van Bellen. De organisator en dj is onze eigen trots en legende en hij weet precies waar het publiek op zit te wachten. Zelfs met de nodige alcoholische versnaperingen achter de kiezen lukt het de die-hard overgeblevenen nog op de dansvloer volledig los te gaan.

Het is misschien een MiniRauw, maar mini staat op deze avond niet voor minder. Klein maar fijn zou een goede omschrijving voor deze avond zijn. Een kleine locatie met grote namen. Joost van Bellen heeft met deze MiniRauw bewezen dat elke editie van dit populaire feest in wat voor vorm dan ook een succes kan zijn.

Gezien: Wannabe a Star, Nobody Beats The Drum, Tommie Sunshine, Joost van Bellen, vrijdag 14 augustus 2009, MiniRauw Melkweg.