Vondelpark verwend met vier Grote Prijs winnaars

Een vol Openluchttheater genoot van Robin Block, Fabiana Dammers, Leine en Roosbeef

Tekst en foto's: Remco Brinkhuis ,

Best Of De Grote Prijs met Amsterdamse Grote Prijs van Nederland-toppers levert mooie middag op in het altijd gezellige Vondelpark Openluchttheater.

Een vol Openluchttheater genoot van Robin Block, Fabiana Dammers, Leine en Roosbeef

Het Vondelpark Openluchttheater organiseert ook dit jaar gedurende de hele zomer een reeks concerten. Op zondag 9 augustus presenteerde De Grote Prijs van Nederland een middag onder de naam Best Of De Grote Prijs met winnaars Robin Block, Fabiana Dammers, Leine en Roosbeef.

Het was een typisch Nederlandse zomer middag: een graadje of twintig inclusief grijze lucht en een zon die vergeefs probeert door te dringen. De toeschouwers waren - voor Amsterdamse begrippen - al redelijk vroeg aanwezig waardoor het snel gezellig druk werd in het Openluchttheater.

Grote Prijs winnaar van 2008 Robin Block opende de middag en zijn mooie, rustige stem viel meteen op. Met zijn nummers wist hij het publiek, dat inmiddels voorzien was van bier en rosé, te boeien. Robin had het prima naar zijn zin en omschreef, onder toezien van zijn trotse ouders, de sfeer als “buitenhuis kamersfeer”. Het driestemmige nummer dat Robin Block samen met zijn mede-bandleden Jair Stein en Julien Oomen zong was opvallend mooi. Een geslaagd optreden, zo liet ook het publiek duidelijk horen.

Fabiana Dammers was gekleed in een opvallende roodgroene outfit en betrad het podium ontspannen. Een gesprongen snaar van gitarist Reinier Scheffer kon haar dan ook niet uit haar evenwicht brengen. Desondanks had ze deze middag moeite om met haar stem te overtuigen, met uitzondering van de hoge tonen die buitengewoon mooi klonken. Al met al een licht tegenvallend optreden van de Grote Prijs winnares uit 2008.

Tweevoudig Grote Prijs winnares Leine, in 1997 met het duo Kirke en in 2007 solo, trad deze middag op met The Yellow Strings. Een trio uitgerust met viool, altviool en cello. De combinatie tussen Leine met haar stem en gitaar en de strijkinstrumenten was passend en dit was tijdens de verschillende nummers goed te horen. Een hele jonge fan, voorzien van een fietshelm, liep spontaan naar Leine om haar te begroeten. Het publiek kon het prima waarderen.

Het Openluchttheater was inmiddels afgeladen vol, bestaande uit een breed publiek van jong tot oud, en het was als laatste de beurt aan Roosbeef, Grote Prijs winnares uit 2005. Roos Rebergen betrad het podium in slechts een lange blouse, laarzen en een chique zonnebril. Roos zingt graag over alledaagse dingen, zoals het doen van boodschappen. Dit zorgde voor de nodige grappige momenten tijdens het optreden. Zo droeg Roosbeef speciaal voor de schijnbaar enige aanwezige bouwvakker, Arthur, een nummer op. Aan hem werd regelmatig gerefereerd tijdens het optreden. De zon brak zowaar even door en het werd tijd voor het toegift van het optreden: een nummer uit de oude doos. Met “oranje – kastanje, rood – dood, groen – kalkoen” werd de middag op bijzondere wijze afgesloten, tot groot vermaak van het publiek.

Het was een gezellige en geslaagde middag in het Openluchttheater en Roosbeef bleek de terechte afsluiter met een goede act, een mooie stem en goede nummers voorzien van bijzondere en leuke teksten.

Gezien: Robin Block, Fabiana Dammers, Leine en Roosbeef, zondag 9 augustus 2009, Vondelpark Openluchttheater.