Van muziekblog tot live optreden

Win kaarten voor eerste blogmuziekavond in Winston

Janna Schouten ,

Voor opkomende bandjes zijn muziekblogs en internet heel belangrijk. En wat is er nou nog beter dan via zo'n weblog optredens te regelen? Een samenwerking tussen Winston (Amsterdam), Ekko (Utrecht) en dj-duo Dans Le Rock maakt dat mogelijk. 3VOOR12/Amsterdam mag 3x2 kaarten weggeven voor de avond op vrijdag 7 augustus.

Win kaarten voor eerste blogmuziekavond in Winston

Vrijdag 7 augustus vindt in Winston de eerste editie van The Blog Parties plaats. De eerste live- en dansavond die zich richt op de internationale scene van invloedrijke muziekweblogs. De muziek wordt voor een deel vanaf blogs en online muziekplayers gestreamd. Dit is via een videoscherm live te volgen. Daarna speelt de Londonse nu-wave act Dead Pixels die in de muziekblogosphere aan een opmars bezig is. De avond gaat vervolgens over in een dansnacht die wordt gehost door indielectro dj-duo Dans Le Rock. Afsluiter is nu-disco dj-act Blokgolf.

The Blog Parties is een maandelijkse samenwerking tussen Winston, Ekko en organisator Dans Le Rock. Elke eerste donderdag van de maand doet The Blog Parties Ekko (Utrecht) aan; de vrijdag erna verkast het hele circus naar Winston (Amsterdam). Vanaf augustus presenteert The Blog Parties maandelijks een nieuwe line-up van een frisse internationale opkomende live acts vergezeld van een nationale en een internationale dj-act. Op 23 en 24 oktober is er een extra Amsterdam Dance Event-editie. De line-up van de diverse edities is te vinden op de site van The Blog Parties.

Muziekblogs zijn een relatief nieuwe, doch invloedrijke speler in alternatief muziekland. Individuele bloggers wereldwijd schrijven dagelijks over onontdekt talent en presenteren dit geluid ver voordat een plaat in de winkel ligt of de band is getekend door een groot label. Dj-duo Dans Le Rock volgt de blogosphere op de voet en is zo getuige van de opkomst van vele indie-bands. Met The Blog Parties presenteert Dans Le Rock deze bands aan een groter publiek in Nederland.

In mei 2009 ontdekte The Blog Parties op een klein aantal blogs de mysterieuze dreamwave act Neon Indian (Brooklyn/Austin). Vrijwel direct boekte zij deze act voor de september editie. Zoals gehoopt begon Neon Indian vervolgens aan een online opmars en schopte de band het met hun eerste single zelfs tot ‘best new music’ op Pitchfork. Dit zorgde echter voor zoveel aandacht dat hun geplande bezoek aan The Blog Parties in september op losse schroeven staat. Een groot festival in de VS staat in de weg en diverse grote partijen staan in de rij. Hoogstwaarschijnlijk doet Neon Indian begin oktober The Blog Parties aan.

3VOOR12/Amsterdam mag 3x2 kaarten weggeven. Kans maken? Stuur een mail met 'kaarten The Blog Parties' als onderwerp en in de mail je volledige naam naar info@3voor12amsterdam.nl. Winnaars krijgen tijdig bericht.