Snoeihard met Antlers, Braveyoung en City Of Ships in Winston

Amsterdamse Antlers geeft laatste optreden tijdens Amsterdam Underground Collective

Tekst en foto's: Sanne Couprie ,

Een verrassing tijdens de Amsterdam Underground Collective-avond in Winston: Antlers stopt ermee. Aansluitend op hun laatste show nog meer geweld met het melodieuze Braveyoung en het snoeiharde City Of Ships uit de VS.

Amsterdamse Antlers geeft laatste optreden tijdens Amsterdam Underground Collective

De Amsterdam Underground Collective avond begint met een trieste mededeling. Nog voor ze het eerste nummer spelen, maken de leden van Antlers bekend dat dit hun laaste optreden is. Zanger-gitarist Yannick gaat in Egypte wonen. Na wat technische problemen met de gitaarversterker van Daan (“Hij is net terug uit Rusland, dan krijg je dat”) beginnen de vier bandleden aan hun afscheidsconcert. Ze hebben al een tijdje niet geoefend en zoeken voor de zekerheid oogcontact als een overgang moet worden ingezet. Eén nummer wordt halverwege afgebroken. “Gelukkig was dit de beste helft”, aldus Yannick. Het publiek kan het niet schelen en luistert aandachtig naar het ‘lange’ optreden.

De twee Amerikaanse bands die volgen, spelen kortere sets. Braveyoung (voorheen actief onder de naam Giant) zet in met een instrumentaal nummer. Hun set is melodieus en pompend. Hard ook, met in totaal vier gitaren (inclusief bas). Maar dat is slechts een opwarmertje vergeleken bij City Of Ships. Dit snoeiharde trio sluit de avond af met een show waar je oren van gaan piepen. Voor het publiek het goed en wel doorheeft, is het afgelopen. Jammer dat ze niet langer spelen, maar wel goed voor oordoploze oren.

Gezien: Amsterdam Underground Collective
Met: Antlers, Braveyoung, City Of Ships
Winston, donderdag 20 juli 2009