San Proper brengt release-serie uit op gerenommeerde Perlon

“Mijn remix vonden ze geniaal, dus stuurde ik meer materiaal op”

Fiona Fortuin ,

Eind deze maand verschijnt het eerste deel van San Propers triple release op het gerenommeerde Duitse label Perlon. Eigenlijk gaat het in zijn totaliteit dus om een geheel album. “Maar ik vind het als dj zelf ook prettiger als een plaatje aan elke kant maar één track heeft. Het is praktisch.”

“Mijn remix vonden ze geniaal, dus stuurde ik meer materiaal op”

Eind deze maand verschijnt het eerste deel van San Propers serie releases op het gerenommeerde Duitse label Perlon. Eigenlijk gaat het in zijn totaliteit dus om een geheel album, maar de Amsterdamse producer ziet zijn tracks liever verspreid uitkomen. “Ik vind het als dj zelf ook prettiger als een plaatje aan elke kant maar één track heeft. Het is praktisch.” Op de eerste 12” staan de tracks December 10th en Keep it Raw. Zeer waarschijnlijk gaat het om een triple release, maar een vierde sluit San Proper ook niet uit. De volgende delen zullen rond december en maart 2010 verschijnen.  

In 2007 debuteerde San Proper als producer met zijn serie Proper A’dam Family op het Amsterdamse Rushhour label, waarop hij samenwerkte met Amsterdamse talentvolle producers als Steven de Peven, Tom Trago en O Boogie.  Deze serie kwam terecht op het kantoor van Perlon. “Ik mocht toen een remix maken voor Vasco van Ricardo Villalobos, die vonden ze geniaal.” En dus stuurde San Proper meer materiaal over de grens.

San Proper is blij met de naam van Perlon op zijn releases. “Het is een goed label: innovatief en ze staan hoog aangeschreven. Ook speciaal is dat Perlon alleen vinyl uitbrengt, dus niets is via Itunes of Beatport te koop. Ik wil niet zeggen dat ik nou zo radicaal tegen mp3’s ben, maar vinyl vind ik altijd nog het mooist om mee te werken.”

“Sommigen zeggen wel verbaasd te zijn dat ik iets bij Perlon uitbreng”, gaat San Proper verder. “Het is toch voornamelijk een house/techno label. Maar ik heb veel verschillende kanten , ik pas overal wel een beetje bij. Althans, niet overal, maar met deze tracks zeker wel bij Perlon.” De tracks omschrijft hij als rauwe, akoestische house met een technolading. “Zoiets dan… Het heeft in ieder geval een typische San Proper sound.”

Naast zijn eigen releases werkt de Amsterdammer mee aan projecten als Afro Bode (gericht op Amsterdamse afrobeat), Everbody Famous (de voorlopige naam van de tweemansband samen met Tom Trago), en Stepmother, een roots/reggae/dubstep project. “Ook dubstep is aan vernieuwing toe. Als Stepmother wil ik met het genre terug naar de roots, met meer seks in de sound.”