Pakhuis Wilhelmina rockt met gitaarspel van The La La Lies en Prudence

Vrolijk publiek en twee Noord-Hollandse bands zijn de ingrediënten voor een geslaagde zomeravond

Tekst: Isabelle Mulder Foto's: Corrie Heida ,

In Amsterdam en Noord-Holland is genoeg talent op muzikaal gebied. In Pakhuis Wilhelmina laten twee bands, The La La Lies en Prudence, zien wat de scene zoal te bieden heeft. Naast onversneden gitaarklanken was het voornamelijk goed samenspel en de ontspannen sfeer die deze avond bijzonder maakte.

Vrolijk publiek en twee Noord-Hollandse bands zijn de ingrediënten voor een geslaagde zomeravond

Zomer staat voor hoge temperaturen, zon en zwoele nachten. Althans, zo ziet het gros van Nederland dit seizoen het liefst. Helaas hebben we hier niet altijd invloed op. In plaats van een zwoele namiddag krijg je meestal een grijze deken van wolken. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Pakhuis Wilhelmina. Een podium in Amsterdam dat altijd garant staat voor een hoog ‘dat klinkt goed in de oren’ gehalte en een warme, vriendelijke sfeer. Watvoor weer het ook is.

Deze keer wordt de sfeer versterkt door twee Noord-Hollandse bands. Als buiten de zon langzaam achter de gebouwen van stadsdeel Zeeburg zakt, maken de bandleden van The La La Lies en Prudence zich op voor een avondje rock. Beide bands beloven melodieuze rock met een rauw randje en invloeden uit de jaren ’60 (“want daar staat het liedje nog centraal”).

The La La Lies trappen af. Een vrij nieuwe band bestaand uit vier mannen met een ongelooflijke passie voor muziek en de nodige ervaring. Zo was de zanger eerder te horen in Susan’s Garden en knalde de bassist erop los in Boilersuit. Vandaag de dag bundelt het kwartet in deze fijne samenstelling zijn krachten om de zaal van het Wilhelmina Pakhuis te veroveren.

Turn Up The Music (And Dance), zo luidt één van de titels van de nummers van The La La Lies. Niet bijster origineel, maar wel heel toepasselijk voor het geluid van de band. Het swingt en de nummers zijn zeker dansbaar. Helaas weten zanger Sander den Das, gitarist Louis Inghels, bassist Chris Dekker en drummer Jur Bruin dit element niet helemaal op het publiek over te brengen. Hier en daar gaan wat schouders ritmisch op en neer maar van echt dansen is geen sprake.

Poging twee is aan Prudence. Deze heren zijn al flink wat jaren bezig. Na een korte periode zonder drummer speelt de band sinds 2008 in de huidige samenstelling verder. Gitaarmuziek en strakke britpop met een rauw randje kenmerken de muziek. Ook deze bandleden hebben de nodige ervaring en dat blijkt. Ze staan nog geen tien minuten op het podium als de zanger vriendelijk doch dringend vraagt of het publiek dichter bij het podium wil gaan staan.

Angstvallig komen groepjes mensen stap voor stap naar voren. Als iedereen eenmaal zijn plek heeft gevonden, gaat het los. Het enthousiasme van de band werpt zijn vruchten af, en beïnvloedt de zaal overduidelijk. Zanger Bas van Duin kondigt een nummer aan dat een cover uit de jaren ’70 kon zijn, maar het niet is. Het maakt allemaal niet uit. Prudence speelt retestrak, het publiek amuseert zich en iedereen heeft het naar zijn zin.

De avond stopt op het hoogtepunt. Mensen kijken voldaan als zij het Pakhuis aan de Veemkade verlaten. Was het toch nog een mooie zonnige, enerverende en zelfs hete zomernacht.

Gezien: The La La Lies en Prudence,
Pakhuis Wilhelmina, vrijdag 31 juli 2009