Mist maakt lieve grapjes over de dieren

Achtste editie van ZOOmeravonden: aan humor geen gebrek

Tekst: Madelon Franssen Foto's: Sander Baks ,

Het Mist-concert is een perfecte afsluiting van een warme dag in Artis – jong, oud, mens en dier wordt verblijd met fijne zomerliedjes.

Achtste editie van ZOOmeravonden: aan humor geen gebrek

Het is alweer de achtste editie van de ZOOmeravonden in Artis, en het lijkt allemaal weer heel erg gezellig. Overal in het park wordt gepicknickt, kinderen kunnen meedoen aan activiteiten en de band Mist is bezig om zich klaar te maken voor het concert. Ze hebben een schattig plekje gekregen in het prieeltje bij de flamingoserre, waar op de achtergrond de pijlstaart uit Eurazië langs blijft zwemmen en hordes flamingo’s staan. Een ideale plek dus voor zanger en dierenliefhebber Rick Treffers. Rond achten verwelkomt hij zijn publiek met: "Hallo dieren... en mensen. Wij zijn Mist!"

We worden met z’n allen verblijd door de fijne liedjes van Mist. Tussen elk liedje maakt Treffers een grapje, voornamelijk over de dieren ('maar wel lieve grapjes'). Aan humor en interactie tussen zanger en publiek dus geen gebrek. Zo vraagt Treffers na het nummer Love Should Be Fun wie een dier heeft herkent in het nummer. ‘Niemand? Misschien had ik het in het begin moeten melden, dan zouden jullie opletten. Het was in ieder geval een mule... dat is toch een dier...?’ De rest van de band komt niet veel in de schijnwerpers – alleen als Treffers opmerkt dat de andere zangers wel oehoes lijken.

Het is wel duidelijk dat iedereen zich vermaakt en dat dit concert een goede afsluiting is van een warme dag in Artis. De flamingo’s op de achtergrond blijven opvallend rustig ondanks al het harde geluid, maar de kleine kinderen gaan los en staan te dansen voor het podium. De zanger klimt het podium af en begint a capella te zingen. Over het algemeen klinken er veel fijne, blije liedjes die perfect passen in de gezinnetjessfeer van Artis. Zo komt het culthitje We Should Have Been Stars nog voorbij (‘dat nummer met het zeepaardje... waar het zeepaardje niet zoveel mee te maken heeft’, aldus Treffers), en het echte zomerliedje Born In The Summer Of Love.

Om 21:04 sluit het park (dan gaat de zon onder), en voordat het concert eindigt merkt Treffers nog even op dat je ook de cd’s kan kopen bij hem (‘Die zijn toch veel beter dan live’).

Gezien: Mist, zaterdag 15 augustus 2009, Artis.