Lucky Fonz III in Artis in zijn element

Tijdens gezellige zesde ZOOmeravond stelen kinderen de show

Tekst: Tirza de Fockert | Foto's: Sander Baks ,

Op alweer de zesde ZOOmeravond van het seizoen is het aan Lucky Fonz III het publiek van Artis te vermaken. Tijdens een wel erg ontspannen optreden stelen kinderen de show.

Tijdens gezellige zesde ZOOmeravond stelen kinderen de show

Op zaterdag 1 augustus is het aan Lucky Fonz III om de alweer zesde ZOOmeravond in Artis te verzorgen. Hij heeft er overduidelijk zin in. “Wie was hier om de dieren te zien?” vraagt hij grijnzend aan het toegestroomde publiek – een mengeling van gezinnetjes, fans en andere Artis-bezoekers. De vingers schieten in de lucht. “Dit is niet veel anders.” Dat is natuurlijk de goden, of in dit geval de dieren verzoeken, want zodra hij zijn eerste nummer Once I Was A Lady inzet, komen de naburige ganzen met luid gekakel in opstand. De luidruchtige vogels werken niet alleen op de lachspieren van het publiek, ook Lucky Fonz III kan zijn gezicht moeilijk in de plooi halen. Het nummer wordt meerdere malen onderbroken om commentaar te leveren op de dieren om de aanwezigen heen.

Na de opener lijken de ganzen zich eindelijk met de muziek verzoend te hebben. Tijdens een mooi ingetogen The Lowlands is het ademloos stil bij het prieeltje van de flamingo's. Lucky Fonz III lijkt maar moeilijk te kunnen wennen aan het onorthodoxe podium, want al snel verschijnen ook de eerste dansende kinderen voor het podium, en het duurt niet lang voordat de meeste ogen op hen gericht zijn. Met name het kleine jongetje Peer weet alle aandacht naar zich toe te trekken, tot groot vermaak ook van Lucky Fonz III. Die wordt tijdens zijn intro voor We Are Still Young diverse malen door het mannetje onderbroken en wanneer Peer om een liedje over apen vraagt, komt Lucky Fonz III direct met een geïmproviseerd liedje over apen in de tram op de proppen.

Naast het spel voor het podium is er gelukkig ook op de bühne nog veel te genieten. Zangeres Amarins, die met haar band Amarins & Le Gatte Negre al eerder die avond een optreden in het prieeltje had verzocht, komt Lucky Fonz III diverse malen versterken, onder meer tijdens het verzoeksnummer Micky. Haar warme stem past mooi bij die van Lucky Fonz III en ze geven de nummers extra kleur. Het zijn de muzikale hoogtepunten van een optreden, dat verder vooral uitblinkt door gezelligheid.

Gezien: Lucky Fonz III, Artis ZOOmeravond, 1 augustus 2009