Kong terug van weggeweest

Win kaarten

Janna Schouten ,

In 1999 besloot de quadrofonische band Kong dat het even genoeg was geweest. Maar de band is terug met een nieuw album en gaat weer optreden. 3VOOR12/Amsterdam mag 3x2 kaarten weggeven voor het optreden van 14 augustus in de Melkweg.

Win kaarten

Na ruim tien jaar trouwe dienst hield quadrofonische band Kong het in 1999 voor gezien. Maar inmiddels is  de band met een nieuw album verschenen, What It Seems Is What You Get.

Quadrofonie is de voorloper van het surround geluid. Dit geluidssysteem ontstond eind jaren zestig en maakt gebruik van vier geluidskanalen (in plaats van twee kanalen bij stereo). Het geluidsignaal wordt opgesplitst in vier kanalen waarbij elk kanaal naar een andere hoek van de zaal gestuurd wordt.

Kong neemt dit systeem wel heel letterlijk over. Ieder bandlid speelt op een eigen podium in één van de vier hoeken van de zaal. Zo ontstaat het quadrafonische Kong-geluid en kan de bezoeker, door zijn plek in de zaal te kiezen, invloed hebben op hoe hij Kong ervaart.

Ook deze unieke vorm van optreden meemaken? 3VOOR12/Amsterdam mag 3x2 kaarten weggeven voor het optreden op vrijdag 14 augustus in de Melkweg (www.melkweg.nl) . Stuur een mail met als onderwerp 'kaarten Kong' en in de mail je volledige naam naar info@3voor12amsterdam.nl. Winnaars krijgen tijdig bericht.