Eerste The Blog Parties is een aankondiging van groot talent

"Toen zij nog niet bekend waren heb ik ze nog in de Winston gezien"

Tekst: Evelien Heuvel, Foto's:Tomas Delsing ,

The Blog Parties is een initiatief van Teun Meurs, ontstaan uit de speurtocht naar nieuw talent aan de hand van muziekblogs. Aan Dead Pixels de eer om het spits van deze maandelijkse avond af te bijten.

"Toen zij nog niet bekend waren heb ik ze nog in de Winston gezien"

Op vrijdag 7 augustus vindt in de Winston de eerste editie van The Blog Parties plaats, een maandelijks terugkerende party voor echte muziekliefhebbers. Organisator Teun Meurs, een van de twee dj’s van Dans Le Rock speurt allerlei muziekblogs af op zoek naar nieuwe talenten. Met  The Blog Parties biedt hij de mogelijkheid om bandjes die wel eens groot zouden kunnen gaan worden nog in een kleine zaal te zien spelen.

De eerste twee uren start organisator Teun Meurs met muziek vanaf een laptopje. Aan de hand van deze multimediale mogelijkheid speelt hij nummers af van diverse muziekblogs. De nummers die hij draait zijn voor het publiek geheel onbekend waardoor uit je dak gaan niet voor de hand ligt. Het begin van de avond lijkt de dansvloer van de Winston dan ook niet bedoeld om te dansen maar meer om de nieuwsgierigheid van de bezoekers te wekken: de muziek staat niet te hard, mensen kletsen lekker, drinken een biertje, vragen zich af van wie dit lekkere nummer is dat ze op de achtergrond horen en staren af en toe naar de projectie van het beeldscherm van de laptop van Teun. De zaal loopt langzaam helemaal vol en Teun twittert nog even tussendoor dat we wachten op de band Dead Pixels, die om 00:00 uur komt optreden.

De Londense band Dead Pixels bestaat uit een zangeres, toetsenist, gitarist, bassist en drummer. Dead Pixels geeft een strak concert weg met vrolijke up-tempo postpunk. Zangeres Lone heeft een krachtige zuivere stem. In tegenstelling tot de energie die van hun muziek afspat staat de band er echter wel heel stil bij. Lone waagt af en toe een klein dansje en is samen met de toetseniste voor het mannelijk oog zeker geen straf om naar te kijken.

Al bij het tweede nummer is er in de zaal vrijwel geen enkel hoofd meer te zien dat niet meeknikt op de energieke muziek van Dead Pixels. Teun staat aan de kant compleet uit zijn dak te gaan. Na een half uurtje is het publiek gereed om bij het volgende nummer van Dead Pixels helemaal los te gaan. Helaas bedankt de band het publiek voor hun aanwezigheid en het houdt het voor gezien. Een half uur Dead Pixels is te kort! Volgens toetsenist Nuha een bewuste keuze: “Als nieuwe bandjes lang spelen kan het, hoe leuk je ze ook vindt, gaan vervelen omdat het publiek de nummers niet kent. Wij wilden maar een half uur spelen en het publiek met een gevoel achter laten van: daar zijn we nog niet klaar mee, daar willen we meer over horen!” En dat is ze gelukt: We want more!!

Als de kwaliteit van deze band gelijk staat aan de kwaliteit van de volgende muzikanten die Teun voor ons uitnodigt tijdens The Blog Parties, dan gaan we nog heel veel muzikanten zien waarvan wij over een tijdje kunnen zeggen: ”Toen zij nog niet bekend waren heb ik ze nog in de Winston gezien!” Na het optreden blijft het publiek achter hunkerend naar meer. Aan de dj's van Dans Le Rock en Blokgolf nu de taak om de succesvolle Blog Party als clubavond af te sluiten.

Gezien: The Blog Parties,
Winston, vrijdag 7 augustus 2009