De zomer van... de voormalige kernredactie van 3VOOR12/Amsterdam

“Dragostea Din Tei van O-Zone vond ik het einde”

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

De zomer is in aantocht: tijd voor terrashangen, zandhappen en festivals. Dit keer de zomer van de voormalige kernredactie van 3VOOR12/Amsterdam. Twee maanden geleden hebben zij het stokje overgedragen aan een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers. Als afscheid laten ze weten waar ze deze zomer te vinden zijn en waar ze in de zomer zoal naar luisteren.

“Dragostea Din Tei van O-Zone vond ik het einde”

In deze aflevering van De zomer van.. komt de voormalige kernredactie van 3VOOR12/Amsterdam aan het woord over zomerhits, Amsterdamse terrassen en de beste festivals. 

 • Waar ben je deze zomer veel te vinden?

Rens: In het Flevoparkbad! Op kruipafstand van huis in de open lucht zwemmen in een mooi 50-meter bad met veel ruimte.
Claire: Mijn tuin. Als je in Amsterdam één van die lucky bastaards met een tuin bent, moet je die gebruiken. Ik heb al een barbecue en een loungeset bij elkaar gesprokkeld en er komt een zwembad aan!
Ester: Aan het werk, of in het park. En daar dan waarschijnlijk ook aan het werk.

 • Ik ga op vakantie en ik neem mee....?

Rens: Behalve alle basics (vriendin, tent, schone sokken) moet er muziek mee en veel boeken. Het is ieder jaar hetzelfde liedje; denk je dat je genoeg boeken bij je hebt, ben je in het vliegtuig terug toch weer aangewezen op de vrouwengenres die je vriendin bij zich heeft omdat je eigen boeken al op dag 10 uit waren.
Brechtje: Mijn camera, al was het maar omdat ik hem niet in de tent durf te laten liggen. Verder IJslandse muziek en een stapel boeken (geen vrouwengenres).

 • Wat moet een Amsterdammer zeker doen deze zomer?

Erwin: De tijd nemen om Amsterdam eens echt te bekijken. Obscure tentjes binnenlopen en de sfeer opsnuiven, kleine podia bezoeken en nieuwe bandjes bekijken.
Brechtje: Naar concerten in het Vondelpark Openluchttheater gaan. Hele goede artiesten, een fijne sfeer en je kan er gelijk een picknick aan vastknopen.

 • Wat vind je de slechtste zomerhit ooit en waarom?

Brechtje: De Ketchup-Song?
Erwin: De Macarena vond ik van twijfelachtig niveau, maar ik sluit me ook graag aan bij Brechtje.

 • Wat is jouw favoriete zomerdrank?

Rens: Op het terras een koud biertje, in het park een rosé en op non-alcoholisch gebied is met ernstige hitte een ijskoud glas citroenlimonade een absolute aanrader.
Claire: Een witbiertje en/of rosé. Als het nog geen vijf uur is geweest ijsthee.
Ester: Een biertje kan altijd. Wit in de zon, amber na zonsondergang.

 • Wat is het beste Amsterdamse terras?

Rens: Studio K heeft een mooi rustig plein met veel zon en ruimte. De terrassen van De Cantine, De Ponteneur en De Groene Olifant mogen er ook zijn. En dan hebben we het alleen nog maar over Amsterdam Oost.
Brechtje: Als we toch onze eigen buurt gaan promoten: Fossa op de Erasmusgracht heeft een drijvend terras. En bij Podium Mozaïque kun je ook lekker zitten, met uitzicht op de Bos en Lommerweg en goede hapjes.
Ester: In het Vondelpark is altijd plaats.

 • Wat is je mooiste zomeranekdote?

Brechtje: Toen ik naar Lapland ging, ben ik na 28 uur in de trein (vertrek vanuit Zweden) vergeten uit te stappen. De volgende trein terug ging pas de volgende dag weer.
Erwin: Om de vakantie in Portugal gepast af te sluiten, zouden we gaan eten bij een goed restaurant. Als voorgerecht had ik mijn oog laten vallen op in knoflookboter gegrilde gamba's. In een poging indruk te maken besloot ik in het Portugees te bestellen, trots opscheppend over mijn taalvaardigheid. Om vervolgens één stokbroodje met kruidenboter uit de oven te krijgen.

 • Wat vind je het beste zomerfestival en waarom?

Erwin: Oerol is het allermooiste festival in de zomer. Terschelling als festivalterrein, overal theater op locatie en tussendoor kan je prima bandjes kijken onder het genot van een juttersbittertje.
Claire: Festival Internatíonal de Benicássim, tussen Valencía en Barcelona. Wegens de hitte duurt het festival van 20.00 tot 11.00 uur. Overdag lig je voor je tent of ga je naar het strand. De avond begint met bandjes en dance-acts gaan de hele nacht door.

 • Welk album wil jij de hele zomer wel draaien?

Brechtje: Patrick Watson - Wooden Arms. Maar die doet het op regen ook heel goed.
Ester: Gomez - A New Tide. Heerlijk ongecompliceerd, kun je na twee keer draaien helemaal meezingen en gaat toch niet vervelen. Knap gedaan.

 • Welke zomerhit vond je stiekem best leuk? Waarom?

Erwin: Sex Bomb van Tom Jones, die kitscherige testosteronplaat. De gladde lach van Tom, zijn zwarte smoking; dat is een plaatje dat mijn hart verguld.
Claire: Yadiyahee, yadiya, yadiyayoe, yadiyaha. Dragostea Din Tei van O-Zone vond ik het einde. Ik houd sowieso wel van zomerhitjes vrees ik.

 • Wat is volgens jou de beste zomeractiviteit? Waarom?

Erwin: Golfsurfen. De ideale gelegenheid om lekker op het strand te zijn, wat energie kwijt te raken en chille pappies en mammies te ontmoeten.
Claire: Buitenfeestjes opzoeken. Onder een brug, op een veld, als niemand kijkt keihard raven. Gewoon een soundsystem neerzetten en biertjes verkopen. Én hopen dat de politie niet komt...

 • Wat is volgens jou het beste Amsterdamse stadsstrand, en waarom?

Erwin: Vaak strand ik op de Nieuwmarkt. Daar stranden ook veel reizigers die al hun spullen zijn kwijtgeraakt op de wallen. Dat vind ik een prima strandplek.
Ester: Ik ben opgegroeid in Zeeland, vlakbij, jawel, de zee. Het concept stadsstrand heb ik nooit begrepen. Ik lig of op een écht strand, of in het park.

 • Wat is je favoriete vakantieland?

Rens: Zweden heeft veel ruimte, bizar mooie natuur, de mooiste meren, vriendelijke mensen en een perfect klimaat.
Brechtje: Ook Zweden. Maar misschien dat ik na deze zomer wel IJsland zeg.
Ester: Is het als je op vakantie bent niet bijna overal leuk?

 • Welke factor gebruik je?

Rens: Factor 30, en dan nog verbranden. Nee, mijn huid wil je niet hebben, het is aardbeien of slagroom.
Ester: De hoogste die ik kan vinden. Ik weet dat het boven factor 30 allemaal geen hol meer uitmaakt en je vooral betaalt voor de marketing en de kekke verpakking. Maar toch ga ik altijd voor de hoogste factor die ik kan vinden. Als er een factor 80 zou bestaan, zou ik die kopen.