Tweede Enfant Terrible-avond: top electro in Winston

Enfant Terrible krijgt opnieuw electro

Tekst: Erik Ros; Foto's: Andrew Reid ,

De Electroavond in Winston georganiseerd door Enfant Terrible zit gedegen in elkaar. Een select gezelschap geniet van het Eighties geluid van Kitty got Sued en het circus van Freakatronic.

Enfant Terrible krijgt opnieuw electro

De tweede in een reeks van vier Enfant Terrible-avonden vond zestien april plaats op de Warmoesstraat nummer 131. De programmering van de avond bestond uit Freakatronic uit Duitsland en Kitty Got Sued.

Freakatronic is een Duitse electro groep met een aanzienlijk Myspace-succes (meer dan 250.000 profile views). In Nederland zullen er maar weinig mensen zijn die deze groep kennen. Dat komt vast door de Angelsaksische oriëntatie van de Nederlandse muzikale interesse. Het Duits blijft daardoor een onderbelichte taal in Nederland. Misschien spelen sentimenten van halverwege de vorige eeuw hier ook een rol. In ieder geval verdient Freakatronic ook in Nederland de aandacht van een breed Electro publiek. Rede genoeg voor de liefhebbers van Enfant Terrible om deze jonge freaks naar Nederland te halen.

Ze spelen nummers die een kruising zijn tussen Hiphop en Electro. Nummers Voll Der Hit en Carneval Auf Der Kouch nestelen zich direct in het brein en blijven een glimlach op het gezicht toveren. Ondanks de populariteit van deze band op Myspace opent ze de avond. Na het optreden vertrekken ze direct ‘richt der heimat’. Voor enkel het optreden in Winston komen ze een avondje op en neer vanuit Essen. Even 200 Km enkele reis voor een optreden in Amsterdam. Het is duidelijk dat de freaks leven voor de muziek.

Voor Kitty Got Sued is het een thuiswedstrijd. Dit eighties electro-ensemble is van de eigen zompige Amsterdamse bodem. De band bestaat uit een gitarist, bassist, synth en laptop bediener en zangeres. De muzikanten zijn causual gekleed. Alleen de zangeres tooit zich opvallend in een onvervalste cocktailjurk. Ze is petieterig terwijl de muziekanten allen bomen van kerels zijn. Ze spelen met een pittige dreun. Het uitblijven van grote getale publiek deert de band niet. Ze spelen vol overgave een mix van eigties electro gemixt met funk en dreunende instrumentale stukken. De gitaarsolo’s geven Katja van Keeken de kans haar danstalent te vertonen. Onder andere toont ze een soepele air guitar en zelfs een onvervalste lasso passeert de revue. De jongens geinen onderling tijdens het optreden. Ze spelen met plezier.

Na de bands was DJ Thomas aan de beurt. Hij draaide een zeer dansbare electromix. De volgende editie van Enfant Terrible vindt plaats in mei.

Gezien Freakatronic en Kitty got Sued tijdens de tweede editie van Enfant Terrible

Club Winston, 16 April 2009