Korsakoff in financiële malaise

24 april benefietavond met Aux Raus, Stikka en The Beatzers

Tekst: Astrid Engelen ,

Het gaat niet goed met Korsakoff. De kroeg aan de Lijnbaansgracht zit in ernstige financiële problemen. Vrijdag 24 april vindt er een benefietavond plaats om geld in te zamelen voor het voortbestaan van Korsakoff.

24 april benefietavond met Aux Raus, Stikka en The Beatzers

Korsakoff heeft geld nodig. Door de invoering van het rookverbod en de economische crisis is de financiële situatie van cafés er over het algemeen al op achteruit gegaan, maar Korsakoff heeft een extra slag te verwerken gekregen. In maart werd 10.000 euro gestolen. Hierdoor is de club aan de Lijnbaansgracht op het randje van faillissement. Onder het motto ‘we will prevail’ is er vrijdag 24 april een benefietavond om de toekomst van Korsakoff zeker te stellen.

Eigenaar Té Sijthoff: “De tent moet blijven bestaan, maar we zitten op het randje.” De recente diefstal is een enorme klap. Met de benefietavond hoopt Sijthoff in ieder geval het gestolen geldbedrag terug te kunnen krijgen. Het personeel krijgt deze avond niet betaald en alle fooien en donaties worden in het “Red de Kors”-potje gestopt. Mensen die niet kunnen komen, maar wel hun steun willen betuigen, kunnen geld storten op bankrekening 1459.79.032 o.v.v. ‘benefiet’.

De deur gaat om 21.00 uur open. Er zijn onder andere optredens van Aux Raus, Stikka en The Beatzers. Er wordt gedraaid door de vaste dj’s, maar ook door gast dj’s.