Geef Mij Maar Amsterdam!: april 2009

De leukste concerten van deze maand in Amsterdam op een rij

Rens van den Boogaard ,

In Amsterdam is op muzikaal gebied zo veel leuks te beleven dat het soms knap lastig kan zijn om door de bomen het bos te blijven zien. 3VOOR12/Amsterdam biedt de helpende hand en pluist iedere maand alle afzonderlijke websites en agenda’s voor je uit en zet de allerleukste concerten op een rijtje.

De leukste concerten van deze maand in Amsterdam op een rij

Na het stopzetten van de vaak zeer geslaagde Popgrond-avonden leek het op muzikaal gebied stil te worden bij Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond. Met een driedaags festival bewijzen ze van 2 tot en met 4 april het tegendeel. Bij Sonic Connections worden spannende acts uit de lage landen voorgeschoteld aan muzikale fijnproevers, met onder andere redactiefavoriet The Moi Non Plus. In die band treffen we natuurlijk lokaal muziekicoon Leon Caren aan, die door het succes van voornoemde band en zijn activiteiten voor Subbacultcha! zijn eerste liefde, Blues Brother Castro, op pauze had gezet. Maar hoera, op zaterdag 4 april maakt BBC haar doorstart in De Nieuwe Anita.

Hoogtepunt van de maand is natuurlijk een nieuwe Club 3VOOR12/Amsterdam, op donderdag 15 april in Bitterzoet. Op het programma staan erkende talenten uit de singer-songwriter-hoek met band en/of scherpe randjes: Robin Block, Les Singes, Amarins & Le Gatte Negre. Dj van de avond is Poptrash-veteraan PunchOut Pat.

Twee mooie cd-presentaties in Paradiso in april: Het label Volkoren (bekend van de dromerige pop van bijvoorbeeld Brown Feather Sparrow) presenteert het debuut van Kim Janssen op 10 april. En op 27 april is net een week de nieuwe plaat van Anne Soldaat (voorheen Daryll-Ann en Do-The-Undo) uit. Dat viert hij in Paradiso met een liveband waar onder andere Coparck's Marcel van As en GEM's Maurits Westerik deel van uitmaken.

Tot slot nog leuk nieuws voor de liefhebbers van singer-songwriters: GRAP's liedjescompetitie Mooie Noten gaat weer van start in april. Op 8, 9 en 15 april vinden de drie voorrondes plaats in respectievelijk Winston, Volta en Panama. Eerdere winnaars waren onder andere Lucky Fonz III, a balladeer, Habiba en vorig jaar VoiceOverCello. En dit jaar doet onder andere Lake Montgomery mee.