Storm stelt zich voor

Amsterdamse acts presenteren zichzelf

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

In deze voorstelrubriek presenteren Amsterdamse acts zichzelf aan de lezers van 3VOOR12/Amsterdam. De redactie maakt een selectie uit de inzendingen. In deze aflevering de band Storm, die naar eigen zeggen de naam eer aan doet. "Wij zijn als een wervelwind in je hoofd en veroorzaken draaikolken in je lichaam."

Amsterdamse acts presenteren zichzelf

Wie zijn jullie?
Wij zijn Storm, een Amsterdamse gitaarband bestaande uit twee gozers en twee dames van 19 en 20 jaren oud. We hebben Lili Bos op volumineuze vocalen, Jillis Kruk als melodiegenie op de basgitaar en synthesizer, Liú Mottes op gierende gitaar en Jaap Bontekoe als ritmebeer achter het drumstel.

Wat voor muziek maken jullie?
Wij maken energieke gitaarmuziek met hier en daar een synthlijntje. Enigzins te plaatsen in de hoek van bands als Be Your Own Pet, Metric en YeahYeahYeahs.

Hoe is jullie act ontstaan?
We werden tot elkaar geroepen door het lot. Eerst waren er drie en toen zij zich realiseerden dat het nooit wat kon worden zonder een degelijke zanger of zangeres werd Lili erbij gehaald. De klik was er onmiddelijk.

Waar komt jullie naam vandaan?
Storm is kort en krachtig. Wij zijn als een wervelwind in je hoofd en veroorzaken draaikolken in je lichaam. Vandaar.

Waar repeteren jullie?
We hebben een superfijne en cheape oefenruimte die door een aardige jongeman beheert wordt ergens achter de Occii. Het enige minpuntje zijn de kakkerlakken, maar daar hebben we zangeres Lili voor die als ware heldin de beestjes onder glazen schuift alsof het niks is terwijl de andere drie bandleden gillend en trillend in de andere hoek van de kamer zijn gaan staan.

Wat vinden jullie van de Amsterdamse muziekscene?

De Amsterdamse muziekscene heeft goede en minder goede kanten. Om met het minder leuke te beginnen, het publiek is vaak erg, erg tam. Als je naar een bandje komt kijken, dan wil je toch ook laten merken dat je het leuk vindt? Toch? Terwijl Nederlanders altijd in een zo groot mogelijke boog om het podium heen gaan staan en misschien af en toe hun voet op de maat mee laten bewegen.
Wat wel heel leuk is aan de muziekscene in Amsterdam is dat er de laatste tijd best wel goede bandjes op komst zijn. Ook bands die net begonnen zijn hebben veel potentie en als pasbeginnende band kun je hier in Amsterdam altijd wel een gig krijgen als je daar een beetje je best voor doet.

Wat hopen jullie met je act te bereiken?

Wat wij het allerleifste willen met de band is gewoon ontzettend veel liedjes schrijven en daarmee ontzettend veel optreden in ontzettend veel steden. Dat zou toch mooi zijn.

Wat willen jullie nog aan de bezoekers van 3VOOR12/Amsterdam kwijt?
Wij hopen dat iedereen naar onze optredens komt kijken en naar onze muziek luistert, je zou het zo maar eens leuk kunnen vinden.