Cd-winkel Boudisque sluit zijn deuren

Eerste popspeciaalzaak bezwijkt in veertigste levensjaar

Platenwinkel Boudisque in Amsterdam sluit binnenkort definitief de deur. Dat meldt de Volkskrant zaterdag. De muziekspeciaalzaak aan de Haringpakkerssteeg, tussen Damrak en Nieuwendijk, lijkt te bezwijken aan de teruglopende markt en een achteruitgang van de wijk. Het Utrechtse filiaal van Boudisque blijft wel open.

Eerste popspeciaalzaak bezwijkt in veertigste levensjaar

Platenwinkel Boudisque in Amsterdam sluit binnenkort definitief de deur. Dat meldt de Volkskrant zaterdag. De muziekspeciaalzaak aan de Haringpakkerssteeg, tussen Damrak en Nieuwendijk, lijkt te bezwijken aan de teruglopende markt en een achteruitgang van de wijk. Het Utrechtse filiaal van Boudisque blijft wel open. Eigenaar Richard van der Veen wil nog niet op het artikel ingaan. Hij wil eerst de vaste klanten van het bedrijf inlichten.

Boudisque is een instituut in de Amsterdamse muziekwereld. De winkel opende in 1968 als eerste popspeciaalzaak van Nederland. Boudisque stond in zijn begindagen midden in de hippiecultuur. Nog belangrijker is uiteraard het assortiment. Boudisque maakt naam met uitstekende eigen importkanalen en een grote deskundigheid achter de balie. De laatste jaren specialiseerde de winkel zich in metal, reggae en elektronica. Het scherpe filmassortiment verdreef wel langzaam maar zeker de geluidsdragers. Blowen met de klanten is er anno 2008 niet meer bij, maar om vijf uur wordt nog wel traditioneel iedere dag een biertje opengetrokken achter de balie. Boudisque verzorgt al jaren de cd-verkoop op Lowlands. Het sluiten van Boudisque staat niet op zichzelf. Platenwinkel Brutus, nagenoeg om de hoek, sloot eind 2007 ook al.