Grijze Massa stelt zich voor

Amsterdamse acts presenteren zichzelf

In deze voorstelrubriek presenteren Amsterdamse acts zichzelf aan de lezers van 3VOOR12/Amsterdam. De redactie maakt een selectie uit de inzendingen. In deze aflevering hiphopcrew Grijze Massa, die geen ik-kom-van-de-hoek-van-de-straat-rap of oh-mijn-tentamens-zijn-zo-zwaar-teksten maakt, maar die echt de grijze massa inzet.

Amsterdamse acts presenteren zichzelf

Wie zijn jullie?
Wij zijn Grijze Massa, een crew van drie mc's, Raska, Knowledge en DvonZ. Ondersteund door producers Nox en Morphics en dj's Excalibur en NME.

Wat voor muziek maken jullie?
Wij maken op zaterdagnacht eigenlijk de meest vreemde muziek denkbaar, maar daarbuiten blijft het bij hiphop en rap.

Hoe is jullie act ontstaan?
Wij zijn alledrie afzonderlijk al lange tijd bezig in hiphop totdat onze wegen kruisten via een groter collectief dat enkele jaren geleden ontstond. De harde doorzetters overleefden en zo kwam Grijze Massa totstand.

Waar komt jullie naam vandaan?
Grijze Massa staat eenvoudig voor het niveau dat we proberen over te brengen in hiphop. Geen ik-kom-van-de-hoek-van-de-straat-rap of oh-mijn-tentamens-zijn-zo-zwaar-teksten, maar we proberen het een level hoger en dieper te trekken. Geen onderdeel van de grote grijze massa die al bestaat dus, maar juist de grijze massa gebruiken...

Waar repeteren jullie?
Bij elk optreden dat we doen...en natuurlijk op de diverse zondagen in de kraakwoning van onze producer Morphics die daar legaal de koeien van de leg mag brengen met de vele decibellen die uit de woofers pompen.

Wat vinden jullie van de Amsterdamse muziekscene?
Moeilijk, het is altijd een uitdaging om in de regio Amsterdam een succesvol optreden neer te zetten. Het Amsterdams volk heeft een kritisch oog en steekt niet voor jan en alleman de handen in de lucht.

Wat hopen jullie met je act te bereiken?
Veel optredens, dat geeft toch de grootste kick. En muziek maken is al jaren onze hobby, hoe meer succes des te meer werk zich aanbiedt. En wie wil er nou niet zijn hele dag besteden aan zijn hobby?

Waar kunnen we jullie de komende tijd live zien?
28 november staan we in de Eureka in Zwolle, 19 december in de Gigant te Apeldoorn. Daarnaast ligt het oog nu op het programma van volgend jaar.

Waarom moeten we jullie in de gaten houden?
Wij zijn actief, gretig, enthousiast en down met hiphop. Sinds wij ons op ons debuutalbum gestort hebben eerder dit jaar is het succes een grote stijgende lijn geweest met optredens op grote festivals en podia, bezoeken aan diverse radioshows, recensies en uiteraard onze plek op de 3VOOR12 luisterpaal. Er staan nog veel grotere projecten voor dit najaar gepland. Dus als jullie ons niet in de gaten houden, krijg je ons wel in de gaten.

Wat willen jullie nog aan de bezoekers van 3VOOR12/Amsterdam kwijt?
Check de website en bestel dat album!! We zien jullie in de pit..