Geef Mij Maar Amsterdam!: december 2008

De leukste concerten van deze maand in Amsterdam op een rij

In Amsterdam is op muzikaal gebied zo veel leuks te beleven dat het soms knap lastig kan zijn om door de bomen het bos te blijven zien. 3VOOR12/Amsterdam biedt de helpende hand en pluist iedere maand alle afzonderlijke websites en agenda’s voor je uit en zet de allerleukste concerten op een rijtje.

De leukste concerten van deze maand in Amsterdam op een rij

De maand begint goed voor de indiefijnproevers met onder andere Zea (tegenwoordig solo) en de supergetalenteerde Mariska Baars, alias Soccer Committee, op 1 december in OCCII. Op 6 december vindt de jaarlijkse finale van de Amsterdamse Popprijs plaats in de Melkweg, met onder andere The Tunes en The Darko, die de oplettende lezer kent van respectievelijk onze clubavond en de Amsterdamse Sessies

Subbacultcha! presenteert in december Amerikaans undergroundtalent (12 dec Zach Hill in De Nieuwe Anita en 21 dec High Places in Smart Project Space) en organiseert op tweede kerstdag een heus kerstfeest in De Nieuwe Anita. De Amsterdamse heren van zZz presenteren in de Melkweg hun nieuwe album voor eigen publiek op 29 december, met als voorprogramma Eklin, eerder bekend als Adept.

Singersongwriter-liefhebbers komen drie dagen lang aan hun trekken bij huiskamerfestival Club Canape, een samenwerking van Live In Your Livingroom en Amsterdam Songwriters Guild. Van 12 tot en met 14 december door heel Amsterdam, met onder andere Lake Montgomery, Amarins en M-Jo. Als de huiskamer vol is kun je op 14 december ook terecht in Café de Doelen waar songsmid Hartog op zal treden. Wie het nog poetischer wil gaat op 18 december naar de gecombineerde cd-presentaties van Lee Mason én Project Wildeman, met poëet Robin Block in de gelederen, in Bitterzoet. Nog meer taalkunst is ongetwijfeld te vinden bij de verjaardag van Def P in OCCII op 19 december.

Voor MR stubnitz op de Stubnitz is op 6 december toch geen kaartje meer voor te krijgen, dus ga naar Switch in de Westerliefde. De techno-organisatie die vanuit de illegaliteit is opgekomen en nu grote knalfeesten geeft heeft niemand minder dan Billy Nasty uit Engeland overgevlogen.

Redivice is altijd spannend, en voor hun editie op 13 december in Studio 80 hebben ze A Guy Called Gerald uitgenodigd. De Stubnitz mag de haven niet uit, en dat wordt uitgebuit! Op 27 december geeft feestgoeroe Carlos Valdes een feestje en zal hij van 23.00 tot 5.30 uur achter de draaitafels staan.

Nog een paar gaten in je agenda over? Check hier 3VOOR12/Amsterdam's concertagenda voor een compleet overzicht van de leukste concerten in Amsterdam deze maand. Hier vind je ook links naar alle genoemde bands en alle Amsterdamse poppodia.