Voicst in uitverkocht Ahoy

Amsterdammers doen mee aan War Child-concert op 3 oktober

Voicst in Ahoy. Uitverkocht. Op 3 oktober spelen de Amsterdammers twee liedjes tijdens het vijfde Friends For War Child Concert. Tussen artiesten als Marco Borsato, Ali B en Guus Meeuwis en voor tienduizend mensen. Zanger Tjeerd Bomhof heeft er 'vet veel zin in'.

Amsterdammers doen mee aan War Child-concert op 3 oktober

Voicst staat in een uitverkocht Ahoy. En wel op 3 oktober. En nee, het is geen grap. De band is gevraagd om op te treden tijdens het Friends For War Child concert. Tussen artiesten als Marco Borsato, Edsilia Rombley, Ali B en Guus Meeuwis. Zanger Tjeerd Bomhof vindt het zelf ook grappig: “Ze zochten nog een publiekstrekker, dus belden ze ons.”

Een vreemde eend in de bijt, zo kun je de Amsterdammers in Ahoy wel noemen. Bomhof weet zelf ook niet precies hoe het is gegaan: “Volgens mij hebben de organisatoren ons zien spelen op de Uitmarkt en vonden ze het tof.” Voicst mag in Ahoy twee nummers spelen. Wie er voor ze op het podium staan, weet Bomhof niet. Wel dat het ergens aan het einde van de avond zal zijn. “Volgens mij komt Guus na ons.”

Tussen de ‘grote jongens’ dus. Bomhof vertelt verder: “We staan wel op een kleiner podium, voor in de zaal. Maar dat is wel gewoon voor alle bezoekers.” Zenuwachtig om te spelen voor 10.000 man, die het liefst naar Guus Meeuwis luisteren, is de zanger niet. “Ik heb er eigenlijk wel vet veel zin in. Maar er zullen vast wel wat zenuwen komen als er echt tienduizend mensen staan.”

De bandleden vinden het overdreven om nieuwe kleren te kopen en een kappersbezoek in te plannen, maar muzikaal voegt Voicst wel bijzonderheden toe in Ahoy. Rutger Hoedemaekers van About - die heeft meegewerkt aan het nieuwe album - doet mee, net als een blazerssectie waarmee de band de komende tijd vaker wil gaan spelen.

De Amsterdammers hebben geen moment getwijfeld om mee te doen aan het concert. “Het is een goed doel, waar we ook helemaal achter staan. En verder is het gewoon leuk. Gewoon doen! Spelen is spelen. We hebben op zoveel plekken gespeeld. Op een anarchistische camping in Friesland, voor een popcornspeler in New Jersey, waarom dan niet in Ahoy?”