Sessie: Kula Shaker blijkt vreemd volk in Paradiso

Twee man akoestisch in de lift

Kula Shaker wilde niet als 'one hit wonder' de geschiedenis ingaan. En dus formeerde frontman Crispian Mills de band, bekend van de succesvolle cover van Hush, opnieuw. Strangefolk heet het nieuwe album en in november staat Kula Shaker op de poster van Crossing Border. Deze zomer was de band al even in Amsterdam voor een lange liftsessie.

Twee man akoestisch in de lift

Een ‘one hit wonder’, zo noem je een band die je je enkel maar kunt herinneren vanwege die ene hit. Kula Shaker was eigenlijk zo’n band. Ze scoorden een grote hit met Hush - nota bene een cover van een door Deep Purple bekend geworden klassieker - en gingen vervolgens in 1999 uit elkaar. Maar de zanger Crispian Mills wilde zo niet de annalen in gaan. Hij hergroepeerde de band en nam Strangefolk op. In november speelt de band op Crossing Border. 3VOOR12 stapte alvast met ze in de lift voor een sessie.

Mills is tien jaar na zijn grootste hit nog altijd een ster, zeker in zijn eigen hoofd. Hij haalt dan ook bijna zijn neus op voor de kleine backstage lift van Paradiso. Hij stemt zijn gitaar, begint een liedje en stopt weer: “Moeten we dit wel doen?” vraagt hij zijn bandmaat. Ze beginnen een ander nummer. Hoewel Paradiso vandaag zelfs voor het personeel gesloten is, zegt Mills last te hebben van ‘al dat gebonk’. En dus stopt hij ook het tweede liedje.

Er is een flinke dosis overtuiging nodig om Mills weer terug in de lift te krijgen. Nee, natuurlijk zenden we de halve nummers niet uit. Natuurlijk laten we ook die ‘fuck’ tussen twee liedjes eruit. En natuurlijk zorgen we dat het geluid van de opname oké is. Mills probeert het nog eens.

Tussen de nummers door maakt hij grapjes in de intercom in de lift. Al met al zitten de twee een half uur in de lift. Kula Shaker geeft eigenlijk een miniconcert. De band speelt mooi en ook het materiaal klinkt veelbelovend. Dan staat hij op en is de sessie voorbij: “I don’t know man, you’re crazy.”

Kijk naar de liftsessie met Alonza Bevan en Crispian Mills van Kula Shaker in Paradiso.

Van 18 tot en met 24 november worden in Den Haag heel wat grenzen overschreden tijdens Crossing Border. Kula Shaker speelt op donderdag 22 november. Het album Strangefolk verscheen in september bij Bertus. Kula Shaker speelt ook nog eens op 16 oktober in De Melkweg.