Zea nu ook verkrijgbaar in Duitsland, Oostenrijk en Italië

Eigenzinnige Amsterdamse band vertrouwt op auto Sue voor Europese tour

De laatste twee albums van de Amsterdamse band Zea zijn sinds kort ook in Duitsland verkrijgbaar. Binnenkort gaat het duo zijn muziek daar uitgebreid aan de man brengen. Dat wil zeggen, als het trouwe roestige autootje ze niet in de steek laat...

Eigenzinnige Amsterdamse band vertrouwt op auto Sue voor Europese tour

Zanger Arnold de Boer van Zea heeft zojuist zijn auto naar Garage OKE gebracht. Lekke band, en de uitlaat hangt ook een beetje los. De trouwe vierwieler van Zea heeft 460.000 kilometer op de teller staan en heeft de band al op veel plaatsen gebracht. “Onze auto heet Sue”, zegt De Boer. “Hij blijft ons wel trouw en geld voor een nieuwe hebben we niet.”

Het geld van Zea is de afgelopen tijd opgegaan aan touren, een cd en de onvermijdelijke boterham. Op dit moment is 3VOOR12’s favoriete stuiterpopduo druk bezig met de voorbereiding van een tour naar Duitsland, Oostenrijk en Italië. “Onze laatste twee albums zijn onlangs gelicenceerd door het Duitse label The Company With the Golden Arm”, vertelt De Boer. Zea hoopt per optreden een stuk of 20 stuks vinyl te verkopen, wat na een totale tour uit zou moeten komen op zo’n 600 exemplaren: “We verkopen veruit de meeste muziek bij optredens. En mensen willen dan heel graag vinyl hebben, vooral in Duitsland en Engeland.”

Vrijdag zou de oude trouwe roestbak er weer klaar voor moeten zijn. Inclusief APK. Dat moet ook wel, want zaterdag moet Zea weer spelen. “Als het meezit brengt hij ons straks weer heel Europa door”, zegt Arnold.

Luister nu naar het hele gesprek met Arnold de Boer in Dubbel Check.